Gehaktbrood met spek en blauwebessensaus
Gehaktbrood met spek en blauwebessensaus

Gehaktbrood met spek en blauwebessensaus

met gegrilde bloemkool, spruiten en aardappelpuree

Het gekruide gehakt barst van de smaken! Cayenne, kummel, kardamom... Ze maken van dit gehaktbrood een restaurantwaardige creatie.

Allergens:
Milk
Gluten
Wheat
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Sjalot

½ bunch

Verse rozemarijn

1 pinch

Nootmuskaat

250 g

Bloemkool

75 g

Spruiten

1 teaspoon

Gedroogde tijm

50 milliliters

Slagroom

(Contains Milk)

12.5 g

Geraspte oude kaas

(Contains Milk)

1 unit

Steranijs

250 g

Kruimige aardappelen

150 g

Gemengd gekruid gehakt

25 g

Panko paneermeel

(Contains Gluten, Wheat)

25 g

Geraspte parmigiano reggiano

(Contains Milk)

½ unit

Ei

(Contains Egg)

3 slice

Ontbijtspek

60 g

Blauwe bessen

Not included in your delivery

2 teaspoon

Mosterd

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

150 milliliters

Runderbouillon

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Honing

¾ tablespoon

Olijfolie

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)6711 kJ
Calories1604 kcal
Fat97 g
Saturated Fat46 g
Carbohydrate104 g
Sugar31 g
Dietary Fiber18 g
Protein70 g
Salt8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Grater
Aluminum Foil
Oven Dish
Small Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Saucepan
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot. Ris de naaldjes van het takje rozemarijn en snijd fijn. Rasp een mespuntje van de nootmuskaat per persoon. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Halveer de spruiten. Meng het gehakt in een kom met de panko, parmigiano reggiano, rozemarijn en de helft van de sjalot. Voeg per persoon: 1/2 ei, 1/2 tl tijm en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.

Gehaktbrood maken
2

Kneed het gehakt goed tot alles gemengd is en kneed dan in de vorm van een brood. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, omwikkel met het ontbijtspek en leg er 1/2 el roomboter per persoon op. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 40 – 50 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie na 25 minuten en schep het braadvet over het gehaktbrood voor je het weer terug in de oven zet. Breng ondertussen ruim water aan de kook voor de bloemkool.

Groenten roosteren
3

Kook de bloemkool 5 minuten en giet af. Meng in een kleine kom per persoon 1 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el honing, 1/2 el olijfolie, 1/4 tl gedroogde tijm, peper en zout tot een dressing. Verspreid de spruiten over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/3 van de dressing. Meng de bloemkool in een andere ovenschaal met de slagroom, oude kaas, de helft van de geraspte nootmuskaat, peper en zout. Bak de groenten 15 – 20 minuten in de oven, naast of boven het gehaktbrood.

Saus maken
4

Bereid de bouillon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op gemiddeld vuur en bak de overige sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de blauwe bessen toe en wacht tot ze poffen. Blus af met de bouillon en de rest van de dressing en voeg de steranijs toe. Breng aan de kook en laat de saus in 20 – 22 minuten zachtjes inkoken. Roer vlak voor serveren 1/2 el koude roomboter per persoon door de saus. Breng ondertussen ruim water aan de kook in de pan met deksel.

Koken
5

Schil of was de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd, 1/2 ei en een scheutje melk toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met de rest van de nootmuskaat, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gehaktbrood en de gegrilde groenten over de borden. Serveer met de aardappelpuree en de blauwe bessensaus.