Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen

De combinatie van zachte geitenkaas en krokant gebakken spek maakt deze luxe salade een restaurantwaardig gerecht.

Tags:
Family
Allergens:
Rye
Wheat
Cashews
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

125 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Onion

1 piece

White ciabatta

(Contains Rye, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy)

20 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

2 slice

Bacon

40 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée

1 piece

Matured goat's cheese

(Contains Milk)

20 g

Chopped dried figs

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4383 kJ
Calories1048 kcal
Fat72.8 g
Saturated Fat29.8 g
Carbohydrate64.2 g
Sugar23 g
Dietary Fiber7.9 g
Protein28.8 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Saucepan
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met 1/2 el olijfolie per persoon, de knoflook, peper en zout. Rooster de cherrytomaten 10 - 12 minuten in de oven.

Ui karamelliseren
2

Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middellaag vuur. Voeg de ui toe en bak 10 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 tl suiker en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Zet het vuur uit en laat staan tot serveren.

Bakken
3

Meng in een kleine kom de groene pesto met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Haal de ontbijtspekplakjes los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het ontbijtspek 10 - 12 minuten in de oven, of tot krokant. Bak de geitenkaas de laatste 5 minuten mee met het ontbijtspek. 

Croutons maken
4

Snijd het broodje in kleine blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de broodblokjes krokant. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe als de croutons te snel bruin worden. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Snijd het basilicum grof. Haal de cherrytomaten uit de ovenschaal en voeg ze toe aan een saladekom. Meng de cherrytomaten met de slamix, het basilicum en de pestodressing. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Verkruimel het krokante ontbijtspek en houd apart.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de gekaramelliseerde ui, de vijgenstukjes en de croutons. Leg de geitenkaas in het midden van de salade. Verdeel het krokante ontbijtspek over het geheel. Besprenkel tot slot met extra vierge olijfolie naar smaak en breng op smaak met peper en zout.