Geitenkaassalade met crostini
Geitenkaassalade met crostini

Geitenkaassalade met crostini

met cranberrychutney, appel en walnoten

Wist je dat rucola 5 keer meer calcium, vitamine A en ijzer bevat dan heel veel andere groenten?

Tags:
Veggie
Allergens:
Walnoten
Zwaveldioxide en sulfiet
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

60 g

Arugula & lamb's lettuce

20 g

Cranberry chutney

½ piece

Apple

½ piece

Onion

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnoten May be present Pinda's, Noten, Sesamzaad)

4 milliliters

Crema di balsamico

(Contains Zwaveldioxide en sulfiet)

1 piece

White demi-baguette

(Contains Rogge, Tarwe May be present Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

50 g

Fresh goat's cheese

(Contains Melk (inclusief lactose))

½ piece

[Persian] cucumber

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3554 kJ
Calories849 kcal
Fat38.7 g
Saturated Fat15.2 g
Carbohydrate99 g
Sugar26.2 g
Dietary Fiber10.1 g
Protein23.4 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middellaag vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. Blus af met de witte balsamicoazijn.
  • Voeg dan de cranberrychutney en het water toe. Meng goed en laat 1 minuut pruttelen, haal dan van het vuur en bewaar apart. 
Bakken
2
  • Snijd het brood in plakjes en leg op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak het brood 5 - 7 minuten in de oven.
  • Verdeel de geitenkaas over een tweede bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de honing en strooi de walnoten erover.
  • Bak de geitenkaas 3 - 4 minuten.
Salade maken
3
  • Schil de appel en snijd in blokjes. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de balsamicocrème.
  • Voeg de appel, komkommer en sla toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed door. 

Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Serveren
4
  • Verdeel de salade over de borden. Serveer de gebakken geitenkaas erbovenop.
  • Garneer met de gekaramelliseerde uiensaus.
  • Serveer de crostini ernaast.