Geitenkaassalade met rode biet
Geitenkaassalade met rode biet

Geitenkaassalade met rode biet

met aardbei-balsamicodressing

Wist je dat walnoot de enige noot is die ALA bevat? ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk
Walnuts
Barley
Oats
Rye
Sesame
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

125 g

Pre-cooked beetroot

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

½ piece

Apple

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Onion

50 g

Radicchio & iceberg lettuce

1 piece

Wholegrain ciabatta

(Contains Barley, Oats, Rye, Sesame, Soy, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts)

15 milliliters

Strawberry sauce

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3281 kJ
Calories784 kcal
Fat48.2 g
Saturated Fat21.3 g
Carbohydrate55.9 g
Sugar21.8 g
Dietary Fiber13.1 g
Protein24.7 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Weeg 125 g rode biet per persoon af en snijd in blokjes. 
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.

Tip: Let op: rode biet geeft af. Gebruik handschoenen of doe een boterhamzakje om je handen voordat je gaat snijden.

Bakken
2
  • Bak het broodje 6 - 8 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes 1 - 2 minuten, of tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar tot serveren.

Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Bietjes worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!

Dressing maken en appel bakken
3
  • Meng in een grote saladekom de aardbeiensaus met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui samen met de appelblokjes 3 - 4 minuten (zie Tip).

Tip: Houd je pan goed in de gaten. Gebruik eventueel wat extra roomboter om ervoor te zorgen dat de appelblokjes niet aanbakken.

Serveren
4
  • Voeg vlak voor serveren de slamix en de komkommer toe aan de saladekom. Meng de dressing door de salade. Verdeel de salade over de borden. Garneer met de bietblokjes, gebakken appel, ui en geroosterde walnootstukjes. Verkruimel de verse geitenkaas erover en serveer met het broodje.