Gekonfijte kippendij met gestoofde prei
Gekonfijte kippendij met gestoofde prei

Gekonfijte kippendij met gestoofde prei

met pastinaak-aardappelpuree en geroosterde appelmoes

De kippendij is gekonfijt in ganzenvet - een bom van smaak en extra mals door de langzame garing. Dit levert een restaurantwaardige maaltijd op.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Leek

200 g

Potatoes

1 piece

Apple

1 piece

Confit chicken thigh

5 g

Fresh flat leaf parsley & chives

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

¼ piece

Lemon

100 g

Parsnip

Not included in your delivery

½ tablespoon

Brown sugar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

5 milliliters

[Plant-based] milk

½ tablespoon

Red wine vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories858 kcal
Energy (kJ)3591 kJ
Fat34.7 g
Saturated Fat9.3 g
Carbohydrate94.3 g
Sugar39.9 g
Dietary Fiber15.6 g
Protein36.5 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Casserole
Potato Masher

Cooking Steps

Koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en de pastinaak en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen en de pastinaak 10 - 12 minuten. Giet af en houd afgedekt warm tot stap 4.

Roosteren
2

Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Leg de appelblokjes in een kleine ovenschaal en meng met per persoon: 2 el water en 1/2 el bruine suiker. Leg de gekonfijte kippendij in een andere ovenschaal. Rooster de appelblokjes en de gekonfijte kippendij 20 - 22 minuten in de oven.

Prei stoven
3

Snijd de bladpeterselie fijn en snijd de prei in halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur en bak de prei in 2 - 3 minuten. Voeg de bladpeterselie en per persoon: 1 el water, 1/2 el honing, 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie toe en laat de prei 10 - 15 minuten gaar stoven. Breng op smaak met peper en zout. 

Puree maken
4

Snijd de bieslook fijn. Stamp de aardappelen en pastinaak met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 1 tl mosterd per persoon en een scheutje melk toe om de puree smeuïg te maken. Meng ten slotte 3/4 van de bieslook erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Appelmoes maken
5

Pers de citroen uit. Prak de appel met een vork tot een puree en roer er 1 el citroensap per persoon doorheen.

Serveren
6

Smeer de pastinaakpuree uit over het bord en leg de kippendij erop. Schep de geroosterde appelmoes ernaast. Serveer met de gestoofde prei en strooi de walnootstukjes eroverheen. Garneer het gerecht met de overige bieslook.