Gekonfijte kippendij met romige orecchiette
Gekonfijte kippendij met romige orecchiette

Gekonfijte kippendij met romige orecchiette

Met een salade van buffelmozzarella, tomaat en basilicum

Waan je in een restaurant met de rijke smaken van dit gerecht. Wij hebben je het meeste werk alvast uit handen genomen door de kippendij te konfijten. Door het konfijten – langzaam garen in vet – is de kip erg vol van smaak. Zo zet jij heel eenvoudig een maaltijd op tafel waarmee je indruk maakt

Allergens:
Gluten
Milk
Tree nuts
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Gekonfijte kippendij

½ unit

Knoflookteen

200 g

Gekleurde cherrytomaten

90 g

Orecchiette

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

5 g

Pijnboompitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

60 g

Buffelmozzarella

(Contains Milk)

20 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

25 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

2.5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4573 kJ
Calories1093 kcal
Fat64 g
Saturated Fat22.3 g
Carbohydrate76 g
Sugar12.9 g
Dietary Fiber7 g
Protein50 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Stove
Cutting Board
Paring Knife
Oven Dish
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

Kippendij roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de gekonfijte kippendij op een bakplaat met bakpapier en bak 20 – 22 minuten in de oven.

Cherrytomaten roosteren
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Meng de gekleurde cherrytomaten in een ovenschaal met de olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, de knoflook en peper en zout naar smaak. Zet de ovenschaal naast de kippendij in de oven en rooster 18 – 20 minuten.

Pasta koken
3

Kook ondertussen ruim water in een pan met deksel voor de orecchiette, en kook de orecchiette in 10 – 12 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Pijnboompitten roosteren
4

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan, zonder boter of olie, goudbruin. Bewaar apart.

Scheuren en mengen
5

Scheur de buffelmozzarella in stukjes. Meng de groene pesto en de zure room door de orecchiette.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden, evenals de geroosterde gekleurde cherrytomaten, de kip en de mozzarella. Garneer met de pijnboompitten en de blaadjes verse basilicum.