Gekruide kipburgers met naan
Gekruide kipburgers met naan

Gekruide kipburgers met naan

Met ras-el-hanout-aubergine uit de oven en raita

Deze kipburgers zijn Indiaas geïnspireerd: ze zijn lekker pittig gekruid, je eet ze op een naan en voor de nodige frisheid zit er raita bij, een Indiase yoghurtdip. De aubergine krijgt een Midden-Oosters tintje door de sterke, warme smaken van de ras el hanout.

Allergens:
Milk
Wheat
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Aubergine

½ teaspoon

Ras el hanout

¼ unit

Komkommer

6 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

½ teaspoon

Gemalen korianderzaad

25 g

Volle yoghurt

(Contains Milk)

2 unit

Gekruide kipburger

1 unit

Naanbrood

(Contains Milk, Wheat, Gluten)

4 bunch

Verse koriander

(May be present Celery)

½ unit

Bosui

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3067 kJ
Calories733 kcal
Fat35 g
Saturated Fat6.7 g
Carbohydrate66 g
Sugar10.8 g
Dietary Fiber10 g
Protein32 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Strainer
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

aubergine
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergine in de lengte. Snijd het vruchtvlees kruislings in (zie foto). Leg de aubegine met de opengesneden kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de ras el hanout met 1 el olijfolie per persoon, peper en flink wat zout. Besprenkel de aubergines met de olie en bak 30 – 40 minuten in de oven.

komkommer
2

Rasp ondertussen de komkommer met een grove rasp. Laat de geraspte komkommer uitlekken in een zeef of vergiet en druk met de bolle kant van een platte lepel het vocht er zoveel mogelijk uit.

saus
3

Snijd de blaadjes munt in reepjes. Meng in een kom de munt met de komkommer, het korianderzaad en de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

kip
4

Verhit, wanneer de aubergine bijna klaar is, de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipburgers in 3 – 5 minuten per kant gaar. Verwarm ondertussen het naanbrood 3 – 4 minuten mee met de aubergines in de oven.

naan
5

Hak ondertussen de koriander grof en snijd de lente-ui in ringen. Snijd het naanbrood over de langste zijde door de helft.

serveren
6

Beleg twee stukken naan per persoon met een kipburger en een schep van de raita. Vouw de naan dubbel, om de burger heen. Je kunt ze eventueel ook vastzetten met een satéprikker, of snijd ze in vieren zodat je een boven- en een onderkant hebt. Verdeel de naanburgers over de borden, leg de aubergine ernaast en garneer de aubergine met de koriander en lente-ui. Serveer met de rest van de raita.