Gekruide kipfilet met champignon-roomsaus
Gekruide kipfilet met champignon-roomsaus

Gekruide kipfilet met champignon-roomsaus

met rijst en sperziebonen

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergens:
Selderij
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Champignons

75 g

Sperziebonen

85 g

Zilvervliesrijst

2 teaspoon

Gomasio-tuinkruidenmix

(Contains Selderij, Sesamzaad)

1 unit

Kipfilet met Mediterrane kruiden

100 milliliters

Slagroom

(Contains Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

0.38 unit

Kippenbouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3535 kJ
Calories845 kcal
Fat45 g
Saturated Fat18.2 g
Carbohydrate74 g
Sugar4.7 g
Dietary Fiber8 g
Protein35 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Large Pan
Tall-Sided Pan
Pan with Lid

Cooking Steps

.
1

Breng water aan de kook in een grote pan met deksel met voor de rijst en de sperziebonen. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Snijd de champignons in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

.
2

Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Kook de sperziebonen de laatste 8 - 10 minuten mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

.
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de champignons 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig door.

.
4

Bestrooi ondertussen beide kanten van de kipfilet met 1/2 tl gomasio per persoon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 3 - 5 minuten rondom bruin. Hij hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

.
5

Voeg de champignons, slagroom en 1/8 bouillonblokje per persoon toe aan de hapjespan met kipfilet en kook nog 6 - 10 minuten, afgedekt, of totdat de kipfilet gaar is. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zodat de saus kan inkoken.

.
6

Meng de sperziebonen en rijst met 1 tl gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Verdeel de rijst over de borden en garneer met 1/2 tl van de gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Leg de kipfilet op de rijst en verdeel de champignon-roomsaus erover.