Gekruide kipfilet met champignonroomsaus
Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

met rijst, broccoli en gomasio

Je geeft de kipfilet een originele twist met de gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Family
Allergens:
Sesame
Celery
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Mushrooms

75 g

White long grain rice

½ sachet(s)

Gomashio-herb mix

(Contains Sesame, Celery)

1 piece

Chicken breast with Mediterranean herbs

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

½ piece

Onion

100 g

Broccoli

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2903 kJ
Calories694 kcal
Fat27.6 g
Saturated Fat10.3 g
Carbohydrate69.7 g
Sugar4.6 g
Dietary Fiber10.3 g
Protein38.4 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst en broccoli. Snijd de champignons in kwarten. Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Champignons bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 4 - 6 minuten, of tot de ui glazig is (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig door.

Tip: Champignons nemen bij het bakken eerst veel vocht op en laten dit daarna weer los. Het lijkt daardoor alsof ze aanbakken, maar dat gebeurt niet - voeg dus geen extra olie toe.

Kipfilet bereiden
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 3 - 5 minuten rondom bruin. De kipfilet hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

Saus maken
4

Voeg de kookroom en per persoon: 25 ml water, 1/4 kippenbouillonblokje en 1 tl mosterd toe aan de hapjespan met de champignons en ui. Laat de champignonsaus in 5 minuten inkoken (zie Tip). Voeg dan de kipfilet toe en dek de pan af. Kook de saus, afgedekt, nog 8 - 12 minuten.

Tip: Proef de champignonsaus goed en roer regelmatig door. Vind je de saus nog te dun? Zet dan het vuur wat hoger, haal het deksel van de pan en laat de saus nog wat langer inkoken. Vind je de saus te dik? Voeg dan wat extra water toe. 

Rijst en broccoli koken
5

Kook de rijst 10 - 12 minuten. Kook de laatste 5 - 7 minuten de broccoli mee. Giet daarna af en laat uitstomen. 

Serveren
6

Verdeel de rijst en broccoli over de borden en garneer met de gomasio-tuinkruidenmix. Leg de kipfilet op de rijst en verdeel de champignonroomsaus erover.