Gekruide tofu met gegrilde paksoi
Gekruide tofu met gegrilde paksoi

Gekruide tofu met gegrilde paksoi

Met zoetzure komkommer en basmatirijst

Van de gegrilde paksoi tot de zoetzure komkommer - dit gerecht is een feest van Aziatische smaken. De tofublokjes zorgen voor de nodige eiwitten. Je verwacht het misschien niet, maar dit gerecht is helemaal veganistisch.

Allergens:
Gluten
Soy
Wheat
Celery
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Basmatirijst

½ unit

Komkommer

1 cm

Verse gember

½ unit

Knoflookteen

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

90 g

Gekruide tofublokjes

(Contains Soy, Wheat, Celery)

½ unit

Paksoi

3 bunch

Verse koriander

(May be present Celery)

5 g

Sesamzaad

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Suiker

2 tablespoon

Ketjap manis

to taste

Sambal

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3029 kJ
Calories724 kcal
Fat27 g
Saturated Fat3.6 g
Carbohydrate91 g
Sugar23.7 g
Dietary Fiber6 g
Protein26 g
Salt4.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Cutting Board
Paring Knife
Small Bowl
Grater
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel, en kook de basmatirijst in 12 – 14 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Zoetzuur maken
2

Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes en meng in een kom met de wittewijn- of rijstazijn en 1/2 tl suiker per persoon. Laat het zoetzuur intrekken, schep af en toe om.

Marinade maken
3

Schil en rasp ondertussen de gember met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de helft van de sojasaus met de gember, de knoflook, de ketjap, sambal naar smaak en 1 el water per persoon. Meng 3/4 van de marinade door de tofublokjes. Halveer de paksoi in de lengte. Hak de koriander grof.

Paksoi grillen
4

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan of grillpan met deksel op middelhoog vuur. Leg de paksoi met de snijkant naar beneden in de pan, en bak 4 – 5 minuten. Schenk de overige sojasaus en 1 el water per persoon over de paksoi, en stoom met de deksel op de pan nog 4 – 5 minuten, of tot de paksoi zacht is.

Tofublokjes bakken
5

Verhit ondertussen een andere koekenpan, zonder boter of olie, op middelmatig vuur en bak de sesamzaadjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg de overige zonnebloemolie toe aan de pan, en bak de gemarineerde tofublokjes 4 – 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Serveren
6

Serveer de basmatirijst met de gegrilde paksoi, de zoetzure komkommer en de tofublokjes. Garneer met de sesamzaadjes, de overige marinade en de koriander.