Van de gegrilde paksoi tot de zoetzure komkommer - dit gerecht is een feest van Aziatische smaken. De tofublokjes zorgen voor de nodige eiwitten. Je verwacht het misschien niet, maar dit gerecht is helemaal veganistisch.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Basmatirijst
½ unit
Komkommer
1 cm
Verse gember
½ unit
Knoflookteen
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
90 g
Gekruide tofublokjes
(Contains Soy, Wheat, Celery)
½ unit
Paksoi
3 bunch
Verse koriander
(May be present Celery)
5 g
Sesamzaad
(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)
1 tablespoon
Wittewijnazijn
1 teaspoon
Suiker
2 tablespoon
Ketjap manis
to taste
Sambal
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel, en kook de basmatirijst in 12 – 14 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes en meng in een kom met de wittewijn- of rijstazijn en 1/2 tl suiker per persoon. Laat het zoetzuur intrekken, schep af en toe om.
Schil en rasp ondertussen de gember met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de helft van de sojasaus met de gember, de knoflook, de ketjap, sambal naar smaak en 1 el water per persoon. Meng 3/4 van de marinade door de tofublokjes. Halveer de paksoi in de lengte. Hak de koriander grof.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan of grillpan met deksel op middelhoog vuur. Leg de paksoi met de snijkant naar beneden in de pan, en bak 4 – 5 minuten. Schenk de overige sojasaus en 1 el water per persoon over de paksoi, en stoom met de deksel op de pan nog 4 – 5 minuten, of tot de paksoi zacht is.
Verhit ondertussen een andere koekenpan, zonder boter of olie, op middelmatig vuur en bak de sesamzaadjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg de overige zonnebloemolie toe aan de pan, en bak de gemarineerde tofublokjes 4 – 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de basmatirijst met de gegrilde paksoi, de zoetzure komkommer en de tofublokjes. Garneer met de sesamzaadjes, de overige marinade en de koriander.