Gelakte zalm met champignonrisotto
Gelakte zalm met champignonrisotto

Gelakte zalm met champignonrisotto

geserveerd met spinaziesalade en gomasio

Onze zalm heeft het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde vis, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergens:
Sesame
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

¼ bunch

Scallions

75 g

Risotto rice

15 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

1 piece

Fillet of salmon

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

50 g

Grated Pecorino DOP

¼ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

2 teaspoon

White wine vinegar

1.5 tablespoon

Olive oil

375 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4385 kJ
Calories1048 kcal
Fat65 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate70 g
Sugar7 g
Dietary Fiber0.8 g
Protein40 g
Salt8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Salad Bowl
Paper Towel
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon met heet water. Hak de knoflook fijn. Scheid het witte en het groene deel van de lente-ui en hak de twee delen afzonderlijk fijn.

Tip: Voeg tijdens het koken niet te veel zout toe: de bouillon en de sojasaus zijn namelijk al erg zout.

De champignons bakken
2

Verhit een scheutje olijfolie op middelhoog vuur in een stoofpan of een pan met deksel. Verhit hierin de champignons gedurende 4-6 minuten tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper. Zet opzij buiten de pan. Zet de pan met een scheutje olijfolie terug op het vuur. Bak hierin het witte deel van de lente-ui en 2/3 van de knoflook gedurende 2-3 minuten. Voeg de risottorijst toe. Verhit al roerend 2 minuten tot de rijst glazig is.

De risotto koken
3

Blus op middelhoog vuur af met 1 tl wittewijnazijn per persoon (of witte wijn als je deze hebt). Voeg 1/3 van de bouillon toe. Dek af en laat de rijst de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg als de bouillon geabsorbeerd is nog eens 1/3 toe. Herhaal dit met het laatste deel. De risotto moet 15-20 minuten koken. Voeg wat water toe als het te snel gaat. Laat de champignons de laatste 5 minuten meekoken.

De zalm lakken
4

Meng intussen de helft van de sesamolie, de rest van de knoflook en 1 tl wittewijnazijn per persoon in een slakom. Breng op smaak met zout en peper. Dep de zalm met een stukje keukenrol. Breng op smaak met peper. Verhit een scheutje olijfolie op middelhoog vuur in een koekenpan. Bak hierin de zalm 2-3 minuten op de huid en vervolgens 2-3 minuten op de andere kant. Zet opzij in aluminiumfolie.

De zalm glaceren
5

Zet de koekenpan van de zalm op middelhoog vuur, blus af met de sojasaus en schraap de aangebakken resten goed los. Voeg de honing en de rest van de sesamolie toe en laat gedurende 1-2 minuten op middelhoog vuur inkoken. Leg de zalm terug in de koekenpan, kantel deze naar je toe en besprenkel de zalm met behulp van een lepel met de saus. Herhaal dit meerdere keren en verhit 1 minuut. Voeg de spinazie en de dressing toe aan de slakom en meng het geheel goed.

Serveren
6

Meng vlak voor het serveren de pecorino door de risotto. Serveer de champignonrisotto op diepe borden. Leg er een stuk zalm op en garneer met het groen van de lente-ui. Serveer de spinaziesalade in een kommetje en bestrooi met gomasio.