Gele curry met kip, bloemkool en zilvervliesrijst
Gele curry met kip, bloemkool en zilvervliesrijst

Gele curry met kip, bloemkool en zilvervliesrijst

Oosterse curry met een Hollands tintje

De gele currypasta heeft een kruidige smaak door het gebruik van kokos, gember, amandelen, knoflook, koriander, kaneel én kurkuma. Op ons blog vind je een uitgebreid artikel over deze kruidige specerij. De Hollandse bloemkool zorgt, samen met de venkel, voor een verrassende curry.

Allergens:
Milk
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Zilvervliesrijst

150 g

Bloemkool

½ unit

Venkel

¼ unit

Rode peper

110 g

Kippendijfilet

50 g

Gele currypasta

(Contains Milk, Gluten)

100 milliliters

Kokosmelk

½ unit

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories812 kcal
Energy (kJ)3397 kJ
Fat39 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate82 g
Sugar0 g
Dietary Fiber9 g
Protein40 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

1

Kook 250 ml water per persoon voor de zilvervliesrijst. Verhit de roomboter in een pan met deksel en bak de zilvervliesrijst met een snufje zout al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg het kokende water toe en kook de zilvervliesrijst, afgedekt, in 15 - 20 minuten droog. Voeg als de rijst is drooggekookt, maar nog niet helemaal gaar is, een extra scheutje water toe. Roer daarna de rijstkorrels los en laat afgedekt nagaren.

Snijd de venkel in in fijne plakken
2

Snijd ondertussen de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in fijne plakken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Voeg de bloemkool toe
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de rode peper 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de kippendijfilet toe en bak 4 minuten. Voeg de 2 bloemkool en venkel toe en bak nog 2 minuten. Voeg de currypasta toe en bak nog 30 seconden.

Voeg de kokosmelk toe
4

Voeg de kokosmelk (zie tip) en 25 ml water per persoon toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Haal halverwege de deksel van de pan zodat de saus kan indikken. Breng op smaak met de sojasaus, peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de rijst en de curry over de borden.