Gele paprika-maïssoep met feta en naanbrood
Gele paprika-maïssoep met feta en naanbrood

Gele paprika-maïssoep met feta en naanbrood

Een heerlijk zachte zoete soep van mais met Griekse feta. Je geeft de soep extra pit door komijn en gemalen koriander toe te voegen. Dit past perfect bij het naanbrood. Vandaag vul je het naanbrood met een deel van de feta.

Allergens:
Milk
Wheat
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Gele paprika

½ unit

Mais

10 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

½ teaspoon

Gemalen komijnzaad

½ teaspoon

Gemalen korianderzaad

5 leaves

Verse bieslook

(May be present Celery)

40 g

Feta

(Contains Milk)

1 unit

Naanbrood

(Contains Milk, Wheat, Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories622 kcal
Energy (kJ)2603 kJ
Fat22 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate77 g
Sugar0 g
Dietary Fiber11 g
Protein23 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Pan
Grill Pan
Food Processor

Cooking Steps

1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de gele paprika klein en laat de mais uitlekken.

2

Verhit een soeppan met deksel, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de olijfolie in dezelfde soeppan met deksel en bak de knoflook en gele paprika 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijn en het gemalen korianderzaad toe en bak nog 30 seconden. Voeg vervolgens de mais toe, 200 ml kokend water per persoon en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

4

Snijd ondertussen de bieslook fijn en verkruimel de feta.

5

Gril het naanbrood 2 - 3 minuten in een hete grillpan en keer halverwege om. Je kunt het naanbrood ook opwarmen in een broodrooster.

6

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Om de soep te verdunnen, voeg je het overige kokende water toe. Breng op smaak met peper en zout.

7

Snijd het naanbrood doormidden en vul met de helft van de feta. Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met pompoenpitten, bieslook en de overige feta. Serveer met het naanbrood en besprenkel de soep naar smaak met extra vierge olijfolie.