Gele rijst met curry van spinazie, tomaat en cashewnoten
Gele rijst met curry van spinazie, tomaat en cashewnoten

Gele rijst met curry van spinazie, tomaat en cashewnoten

Deze curry garneer je met ongezouten cashewnoten die je vaak tegenkomt in de Thaise keuken. De noten groeien aan de cashewboom, die goed groeit in Thailand. Door de curry met de noten te garneren krijgt het gerecht een heerlijke structuur. De kokosmelk en kokosrasp zorgen voor een romige smaak.

Allergens:
Peanuts
Tree nuts
Celery
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

1 unit

Tomaat

85 g

Pandanrijst

½ teaspoon

Gemalen kurkuma

20 g

Gezouten cashewnoten

(Contains Peanuts, Tree nuts)

5 g

Kokosrasp

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

milliliters

Kokosmelk

g

Spinazie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

milliliters

Groentebouillon

tablespoon

Olijfolie

tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories699 kcal
Energy (kJ)2925 kJ
Fat32 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate82 g
Sugar0 g
Dietary Fiber8 g
Protein18 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok
Casserole

Cooking Steps

Snijd de tomaat
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Voeg de bouillon toe
2

Verhit de olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de rijst en kurkuma toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten. Voeg eventueel wat extra water toe indien de rijst te droog wordt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

3

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Voeg na 1 minuut de kokosrasp toe. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Voeg de kokosmelk toe
4

Laat de wok of hapjespan 2 minuten afkoelen. Verhit daarna de zonnebloemolie in de pan en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de tomaat en currykruiden toe en bak al roerende 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.

5

Scheur de spinazie klein boven de wok of hapjespan, laat al roerende slinken en laat 1 - 2 minuten doorkoken.

Garneer met cashewnoten
6

Verdeel de rijst en spinazie over de borden en garneer met de cashewnoten en kokosrasp.