Gele rijst met spinazie-kokoscurry
Gele rijst met spinazie-kokoscurry

Gele rijst met spinazie-kokoscurry

Met tomaat, cashewnoten en een spiegelei

De smaakmaker in deze snelle curry is kurkuma, een belangrijk ingrediënt in de Indiase keuken. Het heeft een milde geur en geeft de karakteristieke smaak en kleur aan veel curry's. De cashewnoten geven het gerecht een lekkere bite. Deze noten groeien aan de kasjoeboom, onderaan grote schijnvruchten. De schijnvrucht lijkt op een appel, maar de cashew is de eigenlijke vrucht, die vol gezonde vetten en eiwitten zit.

Allergens:
Peanuts
Tree nuts
Celery
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Tomaat

½ teaspoon

Gemalen kurkuma

85 g

Pandanrijst

10 g

Cashewnoten

(Contains Peanuts, Tree nuts)

5 g

Kokosrasp

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

50 milliliters

Kokosmelk

1 unit

Ei

(Contains Egg)

100 g

Spinazie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

0.56 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3297 kJ
Calories788 kcal
Fat42 g
Saturated Fat15.8 g
Carbohydrate79 g
Sugar7.7 g
Dietary Fiber7 g
Protein21 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Wok
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Rijst bereiden
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak nog 1 minuut. Voeg de rijst en de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Voeg eventueel wat water toe wanneer de rijst te droog wordt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Topping roosteren
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Voeg na 1 minuut de kokosrasp toe. Haal beide daarna uit de pan en bewaar apart.

Curry maken
4

Laat de wok of hapjespan 2 minuten afkoelen (anders verbrand de zonnebloemolie direct). Verhit de zonnebloemolie in de pan en fruit de knoflook en het kerriepoeder 1 – 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.

Bakken en koken
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of hapjespan, laat al roerend slinken en laat 1 – 2 minuten zachtjes koken.

Serveren
6

Verdeel de rijst en spinazie over de borden en serveer met het spiegelei. Garneer met de cashewnoten en de kokosrasp.