USP: Romig gerecht dankzij de kokosmelk en cashewnoten, die ook een extra bite geven. Vol van smaak doordat je de kerriepoeder eerst bakt komen alle aroma's vrij. De rijst kruid je met kurkuma wat voor een mooie gele kleur zorgt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
1 piece
Tomato
0.51 teaspoon
Ground turmeric
150 g
Jasmine rice
10 g
Cashews
5 g
Desiccated coconut
(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)
⅓ sachet(s)
Curry powder
(Contains Celery, Mustard)
50 milliliters
Coconut milk
1 piece
Egg
100 g
Spinach
(May be present Celery)
200 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Sunflower oil
1 tablespoon
Olive oil
Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak 1 minuut. Voeg de rijst en de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg eventueel wat water toe wanneer de rijst te droog wordt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Voeg na 1 minuut de kokosrasp toe. Haal beide uit de pan en bewaar apart.
Laat de wok of hapjespan 2 minuten afkoelen (anders verbrandt de zonnebloemolie direct). Verhit de zonnebloemolie in de pan en fruit de knoflook en het kerriepoeder 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook (zie TIP).
Tip: De kokosmelk kan eventueel klonten vormen. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is. De klonten zijn de vetbestandsdelen van de kokosmelk die voor een extra volle smaak zorgen.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of hapjespan, laat al roerend slinken en laat 1 - 2 minuten zachtjes koken.
Verdeel de rijst en spinazie over de borden en garneer met de cashewnoten en de kokosrasp. Serveer met het gebakken ei.