Gele rijst met spinazie-kokoscurry
Gele rijst met spinazie-kokoscurry

Gele rijst met spinazie-kokoscurry

Met tomaat, cashewnoten en een spiegelei

USP: Romig gerecht dankzij de kokosmelk en cashewnoten, die ook een extra bite geven. Vol van smaak doordat je de kerriepoeder eerst bakt komen alle aroma's vrij. De rijst kruid je met kurkuma wat voor een mooie gele kleur zorgt.

Tags:
Veggie
Family
Lactose Free
Eat Me First
Allergens:
Celery
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

1 piece

Tomato

0.51 teaspoon

Ground turmeric

150 g

Jasmine rice

10 g

Cashews

5 g

Desiccated coconut

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

⅓ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

50 milliliters

Coconut milk

1 piece

Egg

100 g

Spinach

(May be present Celery)

Not included in your delivery

200 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories281 kcal
Energy (kJ)1175 kJ
Fat22.7 g
Saturated Fat5.5 g
Carbohydrate10.5 g
Sugar6.2 g
Dietary Fiber5.1 g
Protein5.7 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Rijst bereiden
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak 1 minuut. Voeg de rijst en de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg eventueel wat water toe wanneer de rijst te droog wordt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Topping roosteren
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Voeg na 1 minuut de kokosrasp toe. Haal beide uit de pan en bewaar apart.

Curry maken
4

Laat de wok of hapjespan 2 minuten afkoelen (anders verbrandt de zonnebloemolie direct). Verhit de zonnebloemolie in de pan en fruit de knoflook en het kerriepoeder 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook (zie TIP).

Tip: De kokosmelk kan eventueel klonten vormen. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is. De klonten zijn de vetbestandsdelen van de kokosmelk die voor een extra volle smaak zorgen.

Spinazie scheuren
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of hapjespan, laat al roerend slinken en laat 1 - 2 minuten zachtjes koken.

Serveren
6

Verdeel de rijst en spinazie over de borden en garneer met de cashewnoten en de kokosrasp. Serveer met het gebakken ei.