Gemarineerde biefstuk met chorizosalsa
Gemarineerde biefstuk met chorizosalsa

Gemarineerde biefstuk met chorizosalsa

met zoete-aardappelpartjes en tomaat-rucolasalade

Chorizo is een Spaanse worstsoort die zijn smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.

Allergens:
Celery
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

25 g

Diced chorizo

125 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Garlic

1 piece

Romano pepper

20 g

Arugula

½ sachet(s)

Mexican-style spices

225 g

Sweet potato

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Red wine vinegar

1 tablespoon

Water for the sauce

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3855 kJ
Calories921 kcal
Fat56.6 g
Saturated Fat15.4 g
Carbohydrate58.6 g
Sugar22.7 g
Dietary Fiber10.4 g
Protein40 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Aluminum Foil
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de zoete aardappel. Was of schil de zoete aardappel en snijd in partjes. Kook de zoete-aardappelpartjes, afgedekt, in 10 minuten bijna gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.

Groenten snijden
2

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak 1/4 van de rucola fijn voor de salsa. Meng de overige rucola in een saladekom met de helft van de cherrytomaten en zet opzij. Snijd de puntpaprika in smalle repen.

 

Salsa maken
3

Verhit een koekenpan zonder bakvet op hoog vuur. Voeg, wanneer de pan heet is, de chorizo toe en bak 2 minuten. Voeg vervolgens de knoflook en de overige cherrytomaten toe. Bak nog 1 minuut en haal dan van het vuur. Voeg per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie toe en meng goed. Haal uit de pan, bewaar in een kleine kom en laat afkoelen. 

Bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de hapjespan uit stap 1. Voeg de zoete-aardappelpartjes en 1 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 5 - 8 minuten. Roer tussendoor en breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in de koekenpan uit stap 3 op hoog vuur. Leg de gemarineerde biefstuk en de puntpaprika in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak de biefstuk 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal de biefstuk uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. 

Tip: Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Afwerken
5

Meng de gehakte rucola door de chorizo en tomaat en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Voeg de gebakken puntpaprika toe aan de saladekom en werk het geheel af met extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 el water en 1/2 tl Mexicaanse kruiden.

Serveren
6

Verdeel de zoete-aardappelpartjes over de borden en besprenkel met de mayonaisedressing. Snijd de biefstuk in dunne plakken tegen de draad in en leg naast de zoete aardappel. Verdeel de chorizo-salsa op het vlees. Serveer met de lauwwarme salade.