Chorizo is een Spaanse worstsoort die zijn smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Marinated steak
(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)
25 g
Diced chorizo
125 g
Red cherry tomatoes
½ piece
Garlic
1 piece
Romano pepper
20 g
Arugula
½ sachet(s)
Mexican-style spices
225 g
Sweet potato
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Red wine vinegar
1 tablespoon
Water for the sauce
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Haal de biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de zoete aardappel. Was of schil de zoete aardappel en snijd in partjes. Kook de zoete-aardappelpartjes, afgedekt, in 10 minuten bijna gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.
Halveer ondertussen de cherrytomaten. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak 1/4 van de rucola fijn voor de salsa. Meng de overige rucola in een saladekom met de helft van de cherrytomaten en zet opzij. Snijd de puntpaprika in smalle repen.
Verhit een koekenpan zonder bakvet op hoog vuur. Voeg, wanneer de pan heet is, de chorizo toe en bak 2 minuten. Voeg vervolgens de knoflook en de overige cherrytomaten toe. Bak nog 1 minuut en haal dan van het vuur. Voeg per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie toe en meng goed. Haal uit de pan, bewaar in een kleine kom en laat afkoelen.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de hapjespan uit stap 1. Voeg de zoete-aardappelpartjes en 1 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 5 - 8 minuten. Roer tussendoor en breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in de koekenpan uit stap 3 op hoog vuur. Leg de gemarineerde biefstuk en de puntpaprika in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak de biefstuk 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal de biefstuk uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Tip: Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.
Meng de gehakte rucola door de chorizo en tomaat en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Voeg de gebakken puntpaprika toe aan de saladekom en werk het geheel af met extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 el water en 1/2 tl Mexicaanse kruiden.
Verdeel de zoete-aardappelpartjes over de borden en besprenkel met de mayonaisedressing. Snijd de biefstuk in dunne plakken tegen de draad in en leg naast de zoete aardappel. Verdeel de chorizo-salsa op het vlees. Serveer met de lauwwarme salade.