Wist je dat kappertjes de ongeopende bloemkoppen zijn van de kappertjesplant? Ze worden voornamelijk geoogst in landen met een Mediterraans klimaat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Marinated steak
(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)
½ piece
Garlic
5 g
Fresh mint & chives
2.5 g
Fresh flat leaf parsley
(May be present Celery)
5 g
Capers
⅓ piece
Lemon
225 g
Sweet potato
100 g
Rainbow slaw mix
1 piece
Romano pepper
½ sachet(s)
Mexican-style spices
1 teaspoon
White wine vinegar
2.5 tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
[Plant-based] butter
1 tablespoon
Water for the sauce
2.5 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een hapjespan met deksel voor de zoete aardappel. Was of schil de zoete aardappel en snijd in partjes. Kook de zoete aardappel, afgedekt, 10 minuten. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de puntpaprika in dunne ringen.
Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.
Snijd de peterselie, bieslook en munt fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak 1 tl kappertjes per persoon fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Houd apart. Meng in een kom de verse kruiden met de knoflook, de fijngehakte kappertjes en per persoon: 1 el citroensap en 2 el extra vierge olijfolie. Breng goed op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de puntpaprika en 1 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe aan de zoete aardappel in de hapjespan en bak 5 - 8 minuten. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 tl citroenrasp, 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 el mayonaise. Voeg de koolmix toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de aangegeven hoeveelheid water voor saus en de overige Mexicaanse kruiden.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak in de koekenpan. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal de steak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je steak het liefst eet.
Verdeel de zoete-aardappelpartjes met puntpaprika over de borden en besprenkel met de mayonaisedressing. Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de zoete aardappel. Garneer het vlees met de salsa. Serveer met de koolsla.