Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus
Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en truffelmayonaise

Hier zijn we allemaal dol op sjalotten! Dus waarom zouden we ze niet combineren in een saus met dit heerlijk malse rundvlees voor nog meer genot? Eet smakelijk!

Tags:
Family
Allergens:
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

½ piece

Shallot

40 g

Onion chutney

250 g

French fries

50 g

Broccolini

100 g

Cauliflower florets

(May be present Celery)

65 g

Red cherry tomatoes

25 g

Truffle-style mayonnaise

⅓ sachet(s)

Dried thyme

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

0.13 piece

Low sodium beef stock cube

50 milliliters

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1092 kcal
Energy (kJ)4570 kJ
Fat64.4 g
Saturated Fat18.3 g
Carbohydrate80.1 g
Sugar20.7 g
Dietary Fiber10.2 g
Protein39.2 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish
Small sauce pan
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de groenten. Halveer de sjalot en snijd in dunne halve ringen. Halveer de grotere bloemkoolroosjes.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.

Frieten bakken
2

Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Groenten bereiden
3

Kook de bloemkoolroosjes en broccolini 2 - 3 minuten. Giet af en spoel onder koud water. Meng de bloemkoolroosjes, broccolini en cherrytomaten in een ovenschaal de olijfolie, tijm, peper en zout. Bak de laatste 10 - 15 minuten met de frieten mee in de oven.

Saus maken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak de sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de uienchutney en het water voor de saus toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, breng aan de kook en laat de saus 6 – 8 minuten zachtjes inkoken.

Biefstuk bakken
5

Verhit de overige roomboter in een koekenpan op hoog vuur. Leg de biefstuk in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak de gemarineerde biefstuk 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Serveren
6

Verdeel de frieten met de truffelmayonaise over de borden. Snijd de biefstuk, tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de frieten. Schenk de sjalottensaus over het vlees. Serveer met de ovengroenten.