Hier zijn we allemaal dol op sjalotten! Dus waarom zouden we ze niet combineren in een saus met dit heerlijk malse rundvlees voor nog meer genot? Eet smakelijk!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Marinated steak
(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)
½ piece
Shallot
40 g
Onion chutney
250 g
French fries
50 g
Broccolini
100 g
Cauliflower florets
(May be present Celery)
65 g
Red cherry tomatoes
25 g
Truffle-style mayonnaise
⅓ sachet(s)
Dried thyme
1 tablespoon
Olive oil
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
0.13 piece
Low sodium beef stock cube
50 milliliters
Water for the sauce
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de groenten. Halveer de sjalot en snijd in dunne halve ringen. Halveer de grotere bloemkoolroosjes.
Tip: Voor het beste resultaat haal je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.
Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Kook de bloemkoolroosjes en broccolini 2 - 3 minuten. Giet af en spoel onder koud water. Meng de bloemkoolroosjes, broccolini en cherrytomaten in een ovenschaal de olijfolie, tijm, peper en zout. Bak de laatste 10 - 15 minuten met de frieten mee in de oven.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak de sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de uienchutney en het water voor de saus toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, breng aan de kook en laat de saus 6 – 8 minuten zachtjes inkoken.
Verhit de overige roomboter in een koekenpan op hoog vuur. Leg de biefstuk in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak de gemarineerde biefstuk 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Tip: Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.
Verdeel de frieten met de truffelmayonaise over de borden. Snijd de biefstuk, tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de frieten. Schenk de sjalottensaus over het vlees. Serveer met de ovengroenten.