Gemarineerde biefstuk met stroganoffsaus
Gemarineerde biefstuk met stroganoffsaus

Gemarineerde biefstuk met stroganoffsaus

met salade, peterselie en aardappelpartjes

Het kleine broertje van romaine is little gem. De zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor frisse hapjes waar je zelfs geen mes en vork bij nodig hebt.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Celery
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Bell pepper

0.13

Tomato paste

125 g

Mushrooms

25 g

Organic crème fraîche

(Contains Milk)

200 g

Potato wedges

½ sprig

Fresh rosemary

½ piece

Little gem

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

50 milliliters

Low sodium beef stock

1 teaspoon

Flour

1 teaspoon

Mustard

2 teaspoon

Red wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3596 kJ
Calories860 kcal
Fat55.6 g
Saturated Fat21.4 g
Carbohydrate47.7 g
Sugar9.4 g
Dietary Fiber12.2 g
Protein39.3 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Casserole
Aluminum Foil
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1
  • Haal de biefstuk uit de koelkast (zie Tip 1).
  • Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelpartjes en de rozemarijn toe en bak in 20 - 23 minuten goudbruin en knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bereid de runderbouillon (zie Tip 2).

Tip 1: Voor het beste resultaat haal je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.

Tip 2: Is het lastig om 50 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Groenten bereiden
2
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de bladpeterselie grof.
  • Halveer de paprika en snijd in dunne reepjes. Snijd de champignons in plakjes. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Bak de knoflook, ui en paprika 3 - 4 minuten. Voeg de champignons toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Haal de helft van de groenten uit de pan en bewaar apart. Voeg vervolgens 1/2 el tomatenpuree per persoon toe aan de pan en bak 2 - 3 minuten mee.
Saus maken
3
  • Voeg 1/2 el roomboter toe en laat smelten. Voeg vervolgens 1 tl bloem per persoon toe, meng goed en bak 1 - 2 minuten mee. Blus af met de runderbouillon en 1 tl rodewijnazijn per persoon.
  • Verlaag het vuur en roer de crème fraîche en 1/2 tl mosterd per persoon erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat zachtjes inkoken tot serveren.
  • Verhit, als de aardappelpartjes nog 10 minuten moeten bakken, 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur.
  • Leg de biefstuk in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak de biefstuk 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie. 

Tip: Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Serveren
4
  • Snijd ondertussen de little gem grof. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl mosterd, 1 tl rodewijnazijn, 1 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Voeg de little gem en de apart bewaarde groenten toe en meng door de dressing. 
  • Snijd de biefstuk, tegen de draad in, in dunne plakken en verdeel over de borden. Leg de aardappelpartjes ernaast.
  • Schenk de stroganoffsaus over het vlees en serveer met de salade.
  • Garneer met de bladpeterselie.