Wist je dat bloemkool echt een bloem is? Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Marinated steak
(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)
5 g
Fresh basil, chives & flat leaf parsley
1 piece
Garlic
1.5 teaspoon
Ground paprika
100 g
Cauliflower florets
(May be present Celery)
125 g
Red cherry tomatoes
½ piece
Onion
200 g
Potato rounds
¼ piece
Red chili pepper
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
2.5 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Water for the sauce
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water de kook in een pan met deksel om de bloemkool te blancheren. Haal de gemarineerde biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Voeg 1 el roomboter per persoon toe aan een kom en laat ook op kamertemperatuur komen.
Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast.
Meng in een andere kom de aardappelschijfjes met per persoon: 1 tl paprikapoeder, 1/2 el olijfolie, peper en zout. Verspreid de aardappelschijfjes over een bakplaat met bakpapier en bak in 14 - 16 minuten goudbruin.
Snijd ondertussen de ui in partjes. Kook de bloemkoolroosjes 1 - 2 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af. Meng in een ovenschaal de ui, bloemkoolroosjes en cherrytomaten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Rooster de groenten de laatste 8 - 10 minuten mee met de aardappelschijfjes in de oven.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg, wanneer de roomboter goed heet is, de gemarineerde biefstuk in de koekenpan en bak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Tip: Bak de biefstuk eventueel iets langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.
Snijd de verse kruiden fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Meng de knoflook met 2/3 van de verse kruiden en de rode peper met de roomboter in de kom. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1/2 tl paprikapoeder en 1/2 el water.
Verdeel de aardappelschijfjes over de borden en besprenkel met de paprika-mayonaisedressing. Snijd de biefstuk, tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de aardappelschijfjes. Verdeel de kruidenboter over de biefstuk en garneer met de overige verse kruiden. Serveer met de ovengroenten.