Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten

Wist je dat bloemkool echt een bloem is? Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Celery
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

5 g

Fresh basil, chives & flat leaf parsley

1 piece

Garlic

1.5 teaspoon

Ground paprika

100 g

Cauliflower florets

(May be present Celery)

125 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Onion

200 g

Potato rounds

¼ piece

Red chili pepper

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

2.5 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Water for the sauce

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4002 kJ
Calories956 kcal
Fat66.4 g
Saturated Fat24.5 g
Carbohydrate47.9 g
Sugar8.8 g
Dietary Fiber11.1 g
Protein36.5 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water de kook in een pan met deksel om de bloemkool te blancheren. Haal de gemarineerde biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Voeg 1 el roomboter per persoon toe aan een kom en laat ook op kamertemperatuur komen.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast.

Aardappelen bakken
2

Meng in een andere kom de aardappelschijfjes met per persoon: 1 tl paprikapoeder, 1/2 el olijfolie, peper en zout. Verspreid de aardappelschijfjes over een bakplaat met bakpapier en bak in 14 - 16 minuten goudbruin.

Groenten bereiden
3

Snijd ondertussen de ui in partjes. Kook de bloemkoolroosjes 1 - 2 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af. Meng in een ovenschaal de ui, bloemkoolroosjes en cherrytomaten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Rooster de groenten de laatste 8 - 10 minuten mee met de aardappelschijfjes in de oven.

Biefstuk bakken
4

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg, wanneer de roomboter goed heet is, de gemarineerde biefstuk in de koekenpan en bak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. 

Tip: Bak de biefstuk eventueel iets langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Sauzen maken
5

Snijd de verse kruiden fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Meng de knoflook met 2/3 van de verse kruiden en de rode peper met de roomboter in de kom. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1/2 tl paprikapoeder en 1/2 el water.

Serveren
6

Verdeel de aardappelschijfjes over de borden en besprenkel met de paprika-mayonaisedressing. Snijd de biefstuk, tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de aardappelschijfjes. Verdeel de kruidenboter over de biefstuk en garneer met de overige verse kruiden. Serveer met de ovengroenten.