Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten

Wist je dat bloemkool echt een bloem is? Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.

Allergens:
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

5 g

Fresh basil, chives & flat leaf parsley

1 piece

Garlic

1.5 teaspoon

Ground paprika

100 g

Cauliflower florets

(May be present Celery)

125 g

Red cherry tomatoes

200 g

Potato rounds

¼ piece

Red chili pepper

50 g

Bell pepper strips

Not included in your delivery

2 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Water for the sauce

1 tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3880 kJ
Calories927 kcal
Fat64.1 g
Saturated Fat20.8 g
Carbohydrate46.3 g
Sugar10.8 g
Dietary Fiber10.8 g
Protein36.2 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water de kook in een pan met deksel voor de bloemkool. Haal de gemarineerde biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Voeg 1 el roomboter per persoon toe aan een kom en laat ook op kamertemperatuur komen.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast.

Aardappelschijfjes bakken
2

Meng in een andere kom de aardappelschijfjes met per persoon: 1 tl paprikapoeder, 1/2 el olijfolie, peper en zout. Verspreid de aardappelschijfjes over een bakplaat met bakpapier en bak in 14 - 16 minuten goudbruin. Meng in een kleine kom de mayonaise met het overige paprikapoeder en 1/2 el water per persoon.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Groenten bereiden
3

Kook de bloemkoolroosjes 1 - 2 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af. Meng in een ovenschaal de paprikareepjes, bloemkoolroosjes en cherrytomaten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Rooster de groenten de laatste 8 - 10 minuten mee met de aardappelschijfjes in de oven.

Biefstuk bakken
4

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg, wanneer de roomboter goed heet is, de gemarineerde biefstuk in de koekenpan en bak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. 

Tip: Bak de biefstuk eventueel iets langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Kruidenboter maken
5

Snijd de verse kruiden fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Meng 2/3 van de verse kruiden door de roomboter. Voeg knoflook en rode peper naar smaak toe en meng goed (zie Tip). Breng de kruidenboter verder op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je niet van de smaak van rauwe knoflook? Laat de knoflook dan achterwege of bak hem 1 - 2 minuten in de pan van de biefstuk en serveer bij het vlees.

Serveren
6

Verdeel de aardappelschijfjes over de borden en besprenkel met de paprika-mayonaisedressing. Snijd de biefstuk, tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de aardappelschijfjes. Verdeel de kruidenboter over de biefstuk. Serveer met de ovengroenten en garneer met de overige verse kruiden.