Gemarineerde kipdrumsticks met krieltjes
Gemarineerde kipdrumsticks met krieltjes

Gemarineerde kipdrumsticks met krieltjes

Geserveerd met een kleurrijke lentesalade

Met dit gerecht haal jij de lente alvast in huis – met radijs, komkommer, krieltjes en kipdrumsticks is het een kleurrijk geheel. De kipdrumsticks hebben we alvast voor je gemarineerd en gekruid met oregano, basilicum en peterselie, dat scheelt jou weer tijd!

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 unit

Gemarineerde kipdrumsticks

200 g

Krieltjes

7 unit

Radijs

⅓ unit

Komkommer

2.5 g

Verse dille

(May be present Selderij)

20 g

Veldsla

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Melk (inclusief lactose))

1.5 teaspoon

Mosterd

½ teaspoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2661 kJ
Calories636 kcal
Fat32 g
Saturated Fat12.5 g
Carbohydrate44 g
Sugar7 g
Dietary Fiber6 g
Protein39 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Pan with Lid
Paring Knife
Salad Bowl

Cooking Steps

Inkeping maken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Snijd de kipdrumsticks op twee plekken per drumstick in tot op het bot. Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de kipdrumsticks op hoog vuur in 5 – 6 minuten rondom bruin.

Kip braden
2

Verlaag het vuur en schenk 1 el water per persoon in de pan van de kipdrumsticks. Bak de kipdrumsticks, afgedekt, 15 – 18 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om. Haal daarna uit de pan, maar bewaar het bakvet in de pan.

Krieltjes koken
3

Was ondertussen de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
4

Verwijder ondertussen het radijsblad van de radijs en snijd de radijs in dunne plakken. Snijd of schaaf de komkommer in de lengte in lange linten. Snijd de dille fijn.

Dressing maken
5

Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en de fijngesneden dille. Breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla, radijs en komkommer met de dressing.

Serveren
6

Voeg de krieltjes toe aan de pan met bakvet van de kipdrumsticks en schep goed om. Verdeel de krieltjes en salade over de borden en serveer de kipdrumsticks erbij.