Gemarineerde kipfilethaasjes met sesamrijst
Gemarineerde kipfilethaasjes met sesamrijst

Gemarineerde kipfilethaasjes met sesamrijst

Je marineert de kipfilethaasjes met sesamolie, een ingrediënt dat veel wordt gebruikt in de Aziatische keuken. De rode peper zorgt dan weer voor een pittig accentje. Ook typisch aan de Aziatische keuken natuurlijk! Houd je niet zo van pittig? Gebruik dan maar de helft van de rode peper.

Allergens:
Gluten
Soy
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

15 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

10 milliliters

Sesamolie

(Contains Sesame)

120 g

Kipfilethaasjes

½ unit

Rode ui

¼ unit

Rode peper

250 g

Broccoli

85 g

Basmatirijst

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

½ tablespoon

Zonnebloemolie

Nutrition Values

/ per serving
Calories698 kcal
Energy (kJ)2920 kJ
Fat25 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate74 g
Sugar0 g
Dietary Fiber9 g
Protein39 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Casserole with Lid
Wok with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Meng de marinade met de kipfilet.
1

Maak in een kom een marinade van 1 tl sojasaus per persoon, ½ tl sesamolie per persoon, 1 el water per persoon, honing en peper en zout naar smaak en meng met de kipfilethaasjes. Bewaar ondertussen in de koelkast.

2

Kook 175 ml water per persoon voor de rijst. Snipper de rode ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de stam klein.

Bak de rijst 1 minuut mee.
3

Verhit de overige sesamolie in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur en fruit de ui en de helft van de rode peper 2 minuten. Voeg de rijst toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak 1 minuut. Voeg het kokende water toe en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten droog. Laat zonder deksel uitstomen.

Voeg 3 eetlepels water toe per persoon.
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een andere wok of hapjespan met deksel en fruit de overige rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli toe en roerbak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de overige sojasaus toe en roerbak 1 minuut. Voeg vervolgens 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 – 10 minuten op middelmatig vuur.

5

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en bak de kipfilethaasjes in 4 – 6 minuten bruin.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de sesamrijst, de kipfilethaasjes en de broccoli over de borden.