Gemarineerde kippendijfilet met ovenkrieltjes en een lauwwarme salade
Gemarineerde kippendijfilet met ovenkrieltjes en een lauwwarme salade

Gemarineerde kippendijfilet met ovenkrieltjes en een lauwwarme salade

met verse dille

De met tuinkruiden gemarineerde kippendijfilet geeft dit gerecht extra veel smaak. Wist je dat kippendijfilet in vergelijking met kipfilet een stuk malser is? Broccoli bevat veel vitamine C en vezels en zorgt ervoor dat dit een hele gezonde maaltijd is!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Krieltjes

½ unit

Sjalot

150 g

Broccoli

½ unit

Rode paprika

½ teaspoon

Gedroogde oregano

110 g

Kippendijfilet

30 g

Veldsla

1 sprig

Verse dille

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories592 kcal
Energy (kJ)2477 kJ
Fat23 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate56 g
Sugar0 g
Dietary Fiber13 g
Protein33 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Stove
Pan
Parchment Paper
Baking Sheet
Knife
Large Pan
Tall-Sided Pan
Bowl
Plate

Cooking Steps

1

Kook ongeveer 400 ml water per persoon in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bak de krieltjes in de oven
2

Was de krieltjes grondig en snijd in de lengte in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, droog de krieltjes en schep over op een bakplaat met bakpapier. Meng de krieltjes met een ⅓ van de olijfolie, peper en zout. Verspreid over de bakplaat en bak 20 – 25 minuten in de oven of tot de krieltjes lichtbruin en gaar zijn.

Snijd de groenten klein
3

Snijd ondertussen de sjalot in halve ringen. Snijd de stam van de broccoli klein en de bloem in kleine roosjes. Snijd de paprika klein.

4

Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de broccoli, paprika en oregano toe en bestrooi met peper en zout. Voeg 1 – 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak in 5 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

Roerbak de kippendijfilet
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en roerbak de kippendijfilet 12 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.

6

Schenk de zwarte balsamicoazijn en honing bij de groenten en bak 2 minuten zonder deksel. Schep daarna over in een saladekom.

7

Scheur de veldsla klein en snijd de dille fijn. Schep, vlak voor het opdienen, de veldsla en de helft van de dille bij de groenten in de saladekom en breng verder op smaak met peper, zout en zwarte balsamicoazijn.

8

Verdeel de kippendijfilet, salade en krieltjes over de borden. Garneer de krieltjes met de achtergehouden dille.

Tip! Crème fraîche over? Roer hier peper en zout en een klein beetje olijfolie door en serveer als sausje bij de krieltjes.