De met tuinkruiden gemarineerde kippendijfilet geeft dit gerecht extra veel smaak. Wist je dat kippendijfilet in vergelijking met kipfilet een stuk malser is? Broccoli bevat veel vitamine C en vezels en zorgt ervoor dat dit een hele gezonde maaltijd is!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Krieltjes
½ unit
Sjalot
150 g
Broccoli
½ unit
Rode paprika
½ teaspoon
Gedroogde oregano
110 g
Kippendijfilet
30 g
Veldsla
1 sprig
Verse dille
(May be present Celery)
1.5 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
½ tablespoon
Honing
to taste
Peper en zout
Kook ongeveer 400 ml water per persoon in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 220 graden.
Was de krieltjes grondig en snijd in de lengte in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, droog de krieltjes en schep over op een bakplaat met bakpapier. Meng de krieltjes met een ⅓ van de olijfolie, peper en zout. Verspreid over de bakplaat en bak 20 – 25 minuten in de oven of tot de krieltjes lichtbruin en gaar zijn.
Snijd ondertussen de sjalot in halve ringen. Snijd de stam van de broccoli klein en de bloem in kleine roosjes. Snijd de paprika klein.
Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de broccoli, paprika en oregano toe en bestrooi met peper en zout. Voeg 1 – 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak in 5 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en roerbak de kippendijfilet 12 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.
Schenk de zwarte balsamicoazijn en honing bij de groenten en bak 2 minuten zonder deksel. Schep daarna over in een saladekom.
Scheur de veldsla klein en snijd de dille fijn. Schep, vlak voor het opdienen, de veldsla en de helft van de dille bij de groenten in de saladekom en breng verder op smaak met peper, zout en zwarte balsamicoazijn.
Verdeel de kippendijfilet, salade en krieltjes over de borden. Garneer de krieltjes met de achtergehouden dille.
Tip! Crème fraîche over? Roer hier peper en zout en een klein beetje olijfolie door en serveer als sausje bij de krieltjes.