Romatomaten worden ook wel pomodoritomaten genoemd, wat letterlijk "gouden appels" betekent. De naam doet dus niks onder aan de heerlijke volle smaak!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Chicken breast
50 g
Hollandaise sauce
200 g
Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]
125 g
Green asparagus
0.17 sachet(s)
Dried thyme
100 g
Mini Roma tomatoes
0.17 sachet(s)
Dried rosemary
½ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder 1 – 2 cm van harde onderkant van de groene asperges. Verdeel de groene asperges en mini-romatomaten over een ovenschaal, besprenkel met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl tijm en breng op smaak met peper en zout. Rooster vervolgens 18 minuten in de oven. Marineer ondertussen in een diep bord de kipfilet met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de gemarineerde kipfilet in een ovenschaal en zet deze bij de groenten in de oven. Bak de kip 8 - 10 minuten, of tot de kip gaar is. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 5 - 6 minuten. Haal het deksel van de pan en voeg 1/2 tl rozemarijn per persoon toe. Bak, onafgedekt, nog 5 minuten.
Verhit de hollandaisesaus in een steelpan op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Voeg de achtergebleven marinade uit de ovenschaal van de kip toe aan de hollandaisesaus.
Verdeel de krieltjes met rozemarijn over de borden. Leg de asperges en mini-romatomaten erbij. Snijd de kipfilet in plakken en leg ze schuin over de asperges. Serveer met de hollandaisesaus.
Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!