Gemarineerde schelvis met pasta in roomsaus
Gemarineerde schelvis met pasta in roomsaus

Gemarineerde schelvis met pasta in roomsaus

met courgette, citroen en munt

Schelvis wordt geprezen om zijn volle smaak en zachte structuur. In dit recept is hij al gemarineerd met citroen en rozemarijn.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Seafood/Fruit de Mer
Vis
Gluten
Soja

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Courgette

¼ unit

Citroen

25 g

Gesneden ui

¼ sachet(s)

Italiaanse kruiden

100 milliliters

Slagroom

(Contains Melk (inclusief lactose))

1 unit

Schelvisfilet in citroen-rozemarijnmarinade

(Contains Seafood/Fruit de Mer, Vis)

90 g

Snelkookfusilli

(Contains Gluten, Soja)

5 g

Verse munt

(May be present Selderij)

½ unit

Tomaat

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Wittewijnazijn

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3678 kJ
Calories879 kcal
Fat45 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate80 g
Sugar12 g
Dietary Fiber5 g
Protein37 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Casserole
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Roomsaus maken
1

Rasp de hele courgette met een grove rasp tot sliertjes. Pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de citroen in 4 parten.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de knoflook en de gesneden ui 1 - 2 minuten.Voeg de room en per persoon 1/2 tl wittewijnazijn en 1/4 zakje Italiaanse kruiden toe. Laat 5 minuten pruttelen op laag vuur en breng op smaak met peper en zout.

Vis bakken
2

Breng in een pan met deksel water aan de kook voor de pasta.Verhit in een koekenpan 1/2 el boter per persoon op middelhoog vuur.Bak de gemarineerde schelvis 2 - 3 minuten per kant. Blus de schelvis af met het sap van één partje citroen per persoon.

Fusilli koken
3

Kook de snelkook-fusilli 2 - 3 minuten.Giet af en laat uitstomen. Meng intussen de geraspte courgette door de roomsaus.Snijd de muntblaadjes fijn.

Serveren
4

Snijd de tomaat in kleine blokjes.Meng de pasta door de courgette-roomsaus en verdeel over de borden.Verdeel de tomaat over de pasta. Leg de schelvis erbovenop en garneer met de munt.