Het kleine broertje van romaine is little gem. De zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor frisse hapjes waar je zelfs geen vork en mes bij nodig hebt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Marinated steak
(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)
200 g
Potatoes
½ piece
Onion
1 piece
Little gem
½ piece
[Persian] cucumber
5 g
Dill, mint & flat leaf parsley
½ sachet(s)
Italian seasoning
½ sachet(s)
Yellow mustard seeds
(Contains Mustard)
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
[Reduced salt] ketjap manis
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
White wine vinegar
½ teaspoon
Mustard
to taste
Salt and pepper
Haal de steak uit de koelkast en om op kamertemperatuur te laten komen. Breng ruim water aan de kook in een pan. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Bewaar 40 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat uitstomen.
Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Snijd de sla en de verse kruiden fijn. Zet opzij tot stap 5.
Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak en de ui in de pan en bak de steak 1 - 3 minuten per kant. Haal de steak uit de pan en breng op smaak met peper en zout. Laat rusten onder aluminiumfolie.
Voeg de ketjap en het achtergehouden kookvocht toe aan de pan met ui. Meng goed door en laat 1 minuut koken (zie Tip). Zet het vuur uit en roer het mosterdzaad erdoorheen.
Tip: Als je geen ketjap in huis hebt kun je ook een sojasaus met wat suiker of honing gebruiken.
Voeg 1/2 el roomboter per persoon en de Italiaanse kruiden toe aan de aardappelen en bak 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vlak voor serveren de komkommer, de sla en de verse kruiden toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Verdeel de aardappelen en de salade over borden. Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne plakken en serveer ernaast. Schenk de uienjus over de steak.
Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!