Gemarineerde varkenshaasreepjes met gebakken rijst
Gemarineerde varkenshaasreepjes met gebakken rijst

Gemarineerde varkenshaasreepjes met gebakken rijst

met omelet en pittige zoetzure komkommer

De gemarineerde varkenshaasreepjes in dit recept barsten van de smaken! Gember, anijs en kruidnagel... Proef jij ze allemaal terug?

Allergens:
Egg
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

75 g

Jasmine rice

¼ piece

Red chili pepper

⅓ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Sweetheart cabbage

1 piece

Egg

(Contains Egg)

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

½ sachet(s)

Yellow curry spices

1 g

Seasoned pork strips

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1.5 teaspoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Sunflower oil

1.5 teaspoon

Sugar

1 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3889 kJ
Calories930 kcal
Fat43.9 g
Saturated Fat8.4 g
Carbohydrate87 g
Sugar24.5 g
Dietary Fiber5.6 g
Protein43.3 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Cutting Board
Plate
Pan with Lid
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de varkenshaasreepjes met de knoflook, de gele currykruiden, de ketjap, de helft van de olijfolie en 1 tl suiker per persoon (zie Tip). Laat minimaal 15 minuten marineren. Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en spreid uit over een bord of snijplank en laat afkoelen.

Tip: Geen ketjap in huis? Vervang dit dan door per persoon: 1/2 el sojasaus en 1/2 el honing.

Zoetzuur maken
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng in een kom de komkommer en rode peper met de wittewijnazijn en 1/2 tl suiker per persoon. Schep af en toe om.

Bakken en snijden
3

Snijd de spitskool in reepjes. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middellaag vuur en bak de spitskool 6 - 8 minuten. Klop ondertussen het ei los in een kom. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak een omelet van het ei. Haal de omelet uit de pan en snijd in reepjes.

Rijst bakken
4

Verhoog het vuur van de wok of hapjespan met spitskool naar middelhoog. Schep de rijst erbij en bak de rijst 2 - 3 minuten (zie Tip). Schep niet te vaak om zodat de rijst goed kan aanbakken. Voeg de omeletreepjes toe en bak 2 - 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Voeg dan 2/3 van de gekookte rijst bij de spitskool en garneer het gerecht met de helft van de pinda's. Bewaar de overige rijst voor de volgende dag.

Varkenshaasreepjes bakken
5

Verhit ondertussen de koekenpan van de omelet op middelhoog vuur en bak de gemarineerde varkenshaasreepjes 2 - 3 minuten. Hak de pinda's grof.

Serveren
6

Verdeel de gebakken rijst over de borden. Schep de gebakken varkenshaasreepjes ernaast. Garneer met de gezouten pinda's en serveer met de zoetzure komkommer.

Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op, zoals sterke botten, tanden en gezonde spieren door de calciumboost.