Gemarineerde varkensreepjes met Chinese rijst
Gemarineerde varkensreepjes met Chinese rijst

Gemarineerde varkensreepjes met Chinese rijst

Met ham, omelet en pittige zoetzure komkommer

Het geheim van goede gebakken rijst is dat de rijst niet te nat moet zijn wanneer je deze bakt. De rijst kleeft dan aan elkaar en het resultaat is een plakkerige massa. Lees voor het koken onze tip op de achterkant om dit te voorkomen. De friszure komkommer vormt een smakelijke balans met het hartige van de varkenshaas.

Allergens:
Egg
Peanuts
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

100 g

Varkenshaasreepjes met Indiase kruiden

85 g

Pandanrijst

¼ unit

Rode peper

½ unit

Komkommer

100 g

Prei

1 unit

Ei

(Contains Egg)

10 g

Achterham

20 g

Gezouten pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Ketjap manis

1.5 teaspoon

Suiker

1 tablespoon

Olijfolie

1.5 teaspoon

Wittewijn- of rijstazijn

(Contains Sulphites)

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3902 kJ
Calories933 kcal
Fat44 g
Saturated Fat7.4 g
Carbohydrate88 g
Sugar16.4 g
Dietary Fiber6 g
Protein43 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Marineren
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de varkensreepjes met de knoflook, de ketjap, 1 tl suiker per persoon en de helft van de olijfolie. Laat minimaal 15 minuten marineren. Kook ondertussen 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat volgens de tip droogstomen en afkoelen.

Snijden
2

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes en meng in een kom met de rode peper, de wittewijn- of rijstazijn en 1/2 tl suiker per persoon. Laat het zoetzuur intrekken, schep af en toe om.

Prei en ei bakken
3

Snijd ondertussen de prei in de lengte in vieren en vervolgens klein. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de prei 10 minuten op middellaag vuur. Klop ondertussen het ei los in een kom. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak een omelet van het ei. Haal de omelet uit de pan en snijd in reepjes. Snijd de ham in blokjes van ongeveer 1 cm.

Rijst bakken
4

Verhoog het vuur van de wok of hapjespan met prei naar middelhoog, schep de rijst erbij en bak de rijst 2 – 3 minuten mee. Schep niet te vaak om zodat de rijst goed kan aanbakken. Voeg de ham en de omeletreepjes toe en bak 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Varkensreepjes bakken
5

Verhit ondertussen de olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de gemarineerde varkensreepjes 4 - 6 minuten. Hak ondertussen de pinda's grof.

Serveren
6

Verdeel de gebakken rijst over de borden. Schep de gebakken varkensreepjes ernaast. Garneer met de gezouten pinda's en serveer met de zoetzure komkommer.