Je paneert de broccoli met panko. Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en dat zorgt voor een lekker knapperig korstje.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
180 g
Broccoli
50 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
25 g
Panko breadcrumbs
75 g
Mie noodles
(Contains Wheat)
25 g
Hoisin sauce
(Contains Soy, Wheat, Sesame)
5 milliliters
Sesame oil
(Contains Sesame)
½ piece
[Persian] cucumber
1 piece
Scallions
50 g
Green beans
to taste
Salt and pepper
¼ tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Meng in een grote kom de mayonaise met de helft van de hoisinsaus. De andere helft van de hoisinsaus gebruik je in stap 5. Schep 1/3 hoisin-mayonaise in een kleine kom, meng met 1 el water per persoon en bewaar om in stap 6 te gebruiken. Meng in een tweede grote kom de panko, een snufje zout en 1/4 el olijfolie per persoon.
Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.
Houd de blokjes van de steel van de broccoli apart voor later. Voeg de broccoliroosjes toe aan de grote kom met hoisin-mayonaise en meng goed door elkaar. Zorg dat de bloemkoolroosjes helemaal bedekt zijn met het sausje. Voeg ze vervolgens toe aan de grote kom met panko en meng tot ze helemaal bedekt zijn. Verdeel de broccoliroosjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Tip: Voor een extra krokant resultaat geef je de broccoliroosjes voldoende afstand op de bakplaat. Gebruik eventueel 2 bakplaten als het te krap wordt.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Kook de noedels, afgedekt, 3 – 4 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Verhit een wok of hapjespan met 5 ml sesamolie per persoon op middelhoog vuur en voeg het witte gedeelte van de bosui, de sperziebonen en de gesneden steel van de broccoli toe. Bak 5 - 8 minuten, of tot de groenten gaar zijn.
Voeg, zodra de groenten gaar zijn, de noedels en de rest van de hoisinsaus toe aan de wok en breng op smaak met peper en zout. Meng goed en houd warm op laag vuur. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes.
Verdeel de noedels met groenten over diepe borden. Verdeel de broccoliroosjes over de noedels en leg de komkommerplakjes ernaast. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en besprenkel met rest van de hoisin-mayonaisedressing.