Gepaneerde broccoli-noedelbowl
Gepaneerde broccoli-noedelbowl

Gepaneerde broccoli-noedelbowl

met hoisin-mayonaise, komkommer en sperziebonen

Je paneert de broccoli met panko. Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en dat zorgt voor een lekker knapperig korstje.

Tags:
Family
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Mustard
Egg
Wheat
Soy
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

180 g

Broccoli

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

25 g

Panko breadcrumbs

75 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

25 g

Hoisin sauce

(Contains Soy, Wheat, Sesame)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

½ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Scallions

50 g

Green beans

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

¼ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories905 kcal
Energy (kJ)3788 kJ
Fat49 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate89 g
Sugar9 g
Dietary Fiber10.3 g
Protein21 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Wok or sautépan
Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Meng in een grote kom de mayonaise met de helft van de hoisinsaus. De andere helft van de hoisinsaus gebruik je in stap 5. Schep 1/3 hoisin-mayonaise in een kleine kom, meng met 1 el water per persoon en bewaar om in stap 6 te gebruiken. Meng in een tweede grote kom de panko, een snufje zout en 1/4 el olijfolie per persoon.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Broccoliroosjes bakken
2

Houd de blokjes van de steel van de broccoli apart voor later. Voeg de broccoliroosjes toe aan de grote kom met hoisin-mayonaise en meng goed door elkaar. Zorg dat de bloemkoolroosjes helemaal bedekt zijn met het sausje. Voeg ze vervolgens toe aan de grote kom met panko en meng tot ze helemaal bedekt zijn. Verdeel de broccoliroosjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

Tip: Voor een extra krokant resultaat geef je de broccoliroosjes voldoende afstand op de bakplaat. Gebruik eventueel 2 bakplaten als het te krap wordt.

Noedels bereiden
3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Kook de noedels, afgedekt, 3 – 4 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Groenten bakken
4

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Verhit een wok of hapjespan met 5 ml sesamolie per persoon op middelhoog vuur en voeg het witte gedeelte van de bosui, de sperziebonen en de gesneden steel van de broccoli toe. Bak 5 - 8 minuten, of tot de groenten gaar zijn.

Noedels afmaken
5

Voeg, zodra de groenten gaar zijn, de noedels en de rest van de hoisinsaus toe aan de wok en breng op smaak met peper en zout. Meng goed en houd warm op laag vuur. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes.

Serveren
6

Verdeel de noedels met groenten over diepe borden. Verdeel de broccoliroosjes over de noedels en leg de komkommerplakjes ernaast. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en besprenkel met rest van de hoisin-mayonaisedressing.