Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Baby potatoes
½ piece
Courgette
½ piece
Tomato
1 piece
Cornflake-crusted hake
20 g
Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée
30 g
Ravigote sauce
(Contains Mustard, Egg)
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.
Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de courgette. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgettelinten 3 - 4 minuten, of totdat de courgettelinten gaar zijn. Haal de courgettelinten uit de pan en laat afkoelen.
Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de courgettelinten ook grillen in plaats van bakken. Zo krijg je mooie streepjes op de courgette.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de courgettelinten op middelhoog vuur. Bak de heekfilet 4 – 6 minuten per kant.
Meng de tomaat, slamix en courgettelinten door de saladekom. Snijd de heekfilet in reepjes.
Tip: Zorg dat de courgettelinten zijn afgekoeld voordat je ze toevoegt aan de saladekom.
Verdeel de krieltjes en de heekfilet over de borden. Serveer met de salade en de ravigotesaus.