Gepaneerde heekfilet met gebakken krieltjes
Gepaneerde heekfilet met gebakken krieltjes

Gepaneerde heekfilet met gebakken krieltjes

met ravigotesaus en een frisse salade van courgettelinten en tomaat

Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.

Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

½ piece

Courgette

½ piece

Tomato

1 piece

Cornflake-crusted hake

20 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée

30 g

Ravigote sauce

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories715 kcal
Energy (kJ)2992 kJ
Fat31 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate79 g
Sugar15 g
Dietary Fiber5.4 g
Protein26 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Peeler or Cheese Slicer
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.

Courgette bakken
2

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de courgette. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgettelinten 3 - 4 minuten, of totdat de courgettelinten gaar zijn. Haal de courgettelinten uit de pan en laat afkoelen.

Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de courgettelinten ook grillen in plaats van bakken. Zo krijg je mooie streepjes op de courgette.

Snijden
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.

Heekfilet bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de courgettelinten op middelhoog vuur. Bak de heekfilet 4 – 6 minuten per kant.

Salade maken
5

Meng de tomaat, slamix en courgettelinten door de saladekom. Snijd de heekfilet in reepjes.

Tip: Zorg dat de courgettelinten zijn afgekoeld voordat je ze toevoegt aan de saladekom.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes en de heekfilet over de borden. Serveer met de salade en de ravigotesaus.