Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus
Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

met spinazie-preipuree en spekjes

USP: Nieuw product (EVEN CHECKEN OF DIT NOG STEEDS ZO IS!), heek gepaneerd in cornflakes. Lijkt op een luxe fishstick. Klassiek fishstick recept erbij, kapitein iglo

Allergens:
Gluten
Egg
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Prei

2.5 g

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

20 g

Spekblokjes

100 g

Spinazie

(May be present Celery)

1 unit

Heekfilet in cornflakes

(Contains Gluten)

20 g

Ravigotesaus

(Contains Egg, Mustard)

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

drizzle

Melk

(Contains Milk)

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2989 kJ
Calories715 kcal
Fat36 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate65 g
Sugar9 g
Dietary Fiber9 g
Protein30 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Snijd de prei in fijne ringen en snijd de krulpeterselie fijn. Snijd de spinazie klein.

Spekjes bakken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit een grote koekenpan of hapjespan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 5 – 6 minuten, of tot ze knapperig zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.

Prei bereiden
3

Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Bak de prei 3 – 4 minuten. Voeg 2 el water per persoon toe, verlaag het vuur en laat de prei 6 – 8 minuten, afgedekt, verder stoven. Voeg extra water toe als de prei bruin wordt. Voeg daarna de spinazie toe en laat in 3 – 4 minuten slinken.

Heekfilet bakken
4

Verhit ondertussen in een andere koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de heekfilet 4 – 6 minuten aan elke zijde, of tot de heekfilet krokant is.

Spinazie-preipuree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon, de krulpeterselie, de spekjes en het spinazie– preimengsel toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de spinazie–preipuree over de borden en leg de heekfilet erop. Serveer met de ravigotesaus.