Je paneert de kabeljauw met panko. Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en dat zorgt voor een lekker knapperig korstje.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Basmati rice
5 g
Ginger paste
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
½ piece
Bell pepper
⅔ piece
Carrot
15 g
Panko breadcrumbs
(Contains Wheat)
1 piece
Cod fillet
(Contains Fish)
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ sachet(s)
Furikake
(Contains Sesame, Soy, Wheat)
1.5 teaspoon
Ground paprika
0.13 piece
Low sodium vegetable stock cube
1 tablespoon
Flour
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 teaspoon
Sambal
1.25 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in partjes, de paprika in reepjes en wortel in dunne schijfjes. Meng in een kom de groenten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en zet apart.
Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de gemberpuree toe en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de basmatirijst en 180 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/8 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook (zie Tip). Zet het vuur lager en kook de rijst 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten staan.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege.
Bak de groenten 15 - 20 minuten in de voorverwarmde oven. Dep de vis droog met keukenpapier. Pak 3 diepe borden. Voeg het paprikapoeder en 1 el bloem per persoon toe aan het eerste bord. Meng in het tweede bord per persoon: 1 el bloem met 2 el koud water tot een glad beslag. Meng in een derde diep bord de panko met peper en zout naar smaak. Haal de vis eerst door de bloem en zorg dat hij rondom helemaal bedekt is. Haal de vis vervolgens door het beslag van bloem en water en tot slot door de panko. Leg de gepaneerde vis op een bord.
Meng ondertussen in een kleine kom de sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor), honing en sambal. Haal de bakplaat met groenten uit de oven, giet het honing-sojamengsel erover en meng goed. Zet weer terug in de oven en bak verder tot de groenten klaar zijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de vis toe en bak 2 - 3 minuten per kant, of tot de vis goudbruin is.
Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Serveer de vis op de rijst. Garneer met de furikake.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.