Gepaneerde kabeljauw met geroosterde groenten
Gepaneerde kabeljauw met geroosterde groenten

Gepaneerde kabeljauw met geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake

Je paneert de kabeljauw met panko. Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en dat zorgt voor een lekker knapperig korstje.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family
Allergens:
Wheat
Fish
Soy
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Basmati rice

5 g

Ginger paste

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

1 piece

Romano pepper

⅔ piece

Carrot

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

1 piece

Cod fillet

(Contains Fish)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Furikake

(Contains Sesame, Soy, Wheat)

1.5 teaspoon

Ground paprika

Not included in your delivery

0.13 piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Flour

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

Sambal

1.25 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2896 kJ
Calories692 kcal
Fat18 g
Saturated Fat2.6 g
Carbohydrate97.3 g
Sugar17.6 g
Dietary Fiber8.8 g
Protein31 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Deep Plate
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Plate
Paper Towel
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in partjes, de puntpaprika in reepjes en wortel in dunne schijfjes. Meng in een kom de groenten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en zet apart.

Rijst koken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de gemberpuree toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de basmatirijst en 180 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/8 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten staan.

Vis paneren
3

Bak de groenten 15 - 20 minuten in de voorverwarmde oven. Dep de vis met keukenpapier droog. Pak 3 diepe borden. Voeg het paprikapoeder en 1 el bloem per persoon toe aan het eerste bord. Meng in het tweede bord per persoon: 1 el bloem en 2 el koud water tot een glad beslag. Meng in het derde diepe bord de panko met peper en zout naar smaak. Haal de vis eerst door de bloem en zorg dat hij rondom helemaal bedekt is. Haal de vis vervolgens door het beslag van bloem en water en tot slot door de panko. Leg de gepaneerde vis op een bord.

Dressing maken
4

Meng ondertussen in een kleine kom de sojasaus, honing en sambal. Haal de bakplaat met groenten uit de oven, giet het honing-sojamengsel erover en meng goed. Zet weer terug in de oven en bak verder tot de groenten klaar zijn.

 

Vis bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de vis toe en bak 2 - 3 minuten per kant, of tot de vis goudbruin is.

Serveren
6

Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Serveer de vis op de rijst. Garneer met de furikake.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.