Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden
Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden

Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden

met rijst, geroerbakte broccoli, wortel en sojamayonaise

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.

Allergens:
Egg
Mustard
Gluten
Wheat
Soy
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Broccoli

½ unit

Wortel

75 g

Jasmijnrijst

2 unit

Kippendijfilet

35 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

20 g

Panko paneermeel

(Contains Gluten, Wheat)

½ sachet(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

5 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

½ sachet(s)

Gomasio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ teaspoon

Honing

Nutrition Values

Energy (kJ)3493 kJ
Calories835 kcal
Fat39 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate81 g
Sugar7 g
Dietary Fiber10 g
Protein34 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Deep Plate
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de groenten en de rijst. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de wortel in dunne plakken. Kook de broccoli en wortel 4 - 5 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. De groenten hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.

Rijst koken
2

Kook de rijst 12 - 15 minuten in de andere pan met deksel. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Kip paneren
3

Snijd, terwijl de rijst kookt, de kippendijfilet in reepjes van 2 - 3 cm breed. Leg de reepjes in een kom en meng met 1/2 el mayonaise per persoon. Gebruik niet alle mayonaise, want die heb je later nog nodig. Meng in een diep bord de panko met de Midden-Oosterse kruidenmix. Haal de reepjes kippendij door de panko, zorg dat ze volledig bedekt zijn en leg apart.

Kip bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de gepaneerde kip toe en bak de kip goudbruin in 1 - 2 minuten per kant. Leg de kip op een bakplaat met bakpapier en bak 10 - 12 minuten in de oven. Bewaar de pan met bakvet voor de volgende stap.

Groenten roerbakken
5

Verwarm de koekenpan van de kip opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de broccoli en wortel toe en roerbak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Meng ondertussen in een kleine kom de overige mayonaise met per persoon: 1/2 el sojasaus en 1/2 tl honing.

Serveren
6

Verdeel de rijst, groenten en kip over de borden. Serveer met de sojamayonaise. Garneer de rijst met de gomasio.