Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden
Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden

Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden

met rijst, geroerbakte broccoli, wortel en sojamayonaise

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Mustard
Egg
Wheat
Soy
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Broccoli

½ piece

Carrot

75 g

Jasmine rice

1 piece

Chicken thigh fillet

35 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

20 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories966 kcal
Energy (kJ)4041 kJ
Fat52 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate84 g
Sugar8 g
Dietary Fiber10.7 g
Protein34 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Deep Plate
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de groenten en de rijst. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de wortel in dunne plakken. Kook de broccoli en wortel 4 - 5 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. De groenten hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.

Rijst koken
2

Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten in de andere pan met deksel. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Kip paneren
3

Snijd, terwijl de rijst kookt, de kippendijfilet in reepjes van 2 - 3 cm breed. Leg de reepjes in een kom en meng met 1/2 el mayonaise per persoon. Gebruik niet alle mayonaise, want je hebt het later nog nodig. Meng in een diep bord de panko met de Midden-Oosterse kruidenmix. Haal de kippendijreepjes door de panko, zorg dat ze volledig bedekt zijn en leg apart.

Kip bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de gepaneerde kip toe en bak de kip goudbruin in 1 - 2 minuten per kant. Leg de kip op een bakplaat met bakpapier en bak 10 - 12 minuten in de oven. Bewaar de pan met bakvet voor de volgende stap.

Groenten roerbakken
5

Verwarm de koekenpan van de kip opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de broccoli en wortel toe en roerbak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Meng ondertussen in een kleine kom de overige mayonaise met per persoon: 1/2 el sojasaus en 1/2 tl honing.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Vervang daarvoor een deel van de mayonaise door een gelijk deel yoghurt. Net zo lekker en minder calorierijk.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden, leg de groenten en kip op de rijst. Besprenkel met de sojamayonaise. Garneer met de gomasio.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.