Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Broccoli
1 piece
Carrot
75 g
Jasmine rice
35 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
20 g
Panko breadcrumbs
(Contains Wheat)
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
5 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ sachet(s)
Gomashio
(Contains Sesame)
1 piece
Chicken breast
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst en een pan met deksel voor de groenten. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de wortel in dunne plakken. Kook de broccoli en wortel, afgedekt, 4 - 5 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. De groenten hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
Kook de rijst 12 - 15 minuten in de pan. Giet af indien nodig en laat uitstomen.
Snijd, terwijl de rijst kookt, de kipfilet in reepjes van 2 - 3 cm breed. Meng in een kom de reepjes met 1/2 el mayonaise per persoon. Gebruik niet alle mayonaise, want je hebt het later nog nodig. Meng in een diep bord de panko met de Midden-Oosterse kruidenmix. Haal de kip door de panko, zorg dat ze volledig bedekt zijn en leg apart.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de gepaneerde kip toe en bak de kip goudbruin in 1 - 2 minuten per kant. Leg de kip op een bakplaat met bakpapier en bak in 10 - 12 minuten in de oven gaar. Bewaar de pan met bakvet voor de volgende stap.
Verwarm de koekenpan van de kip opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de broccoli en wortel toe en roerbak in 4 - 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. Meng ondertussen in een kleine kom de overige mayonaise met per persoon: 1/2 el sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en 1/2 tl honing (zie Tip).
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaisesausje. Vervang daarvoor een deel van de mayonaise door een gelijk deel yoghurt. Net zo lekker en minder calorierijk.
Verdeel de rijst over diepe borden en leg de groenten en kip op de rijst. Besprenkel met de sojamayonaise. Garneer met de gomasio.
Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.