Portobello is echt een superfood - niet alleen in voedingswaarden maar ook in formaat. Ze zitten vol vitamine B en kunnen wel een diameter van 15 cm hebben!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
160 g
Portobello mushroom
25 g
Panko breadcrumbs
300 g
Diced potato
½ piece
Romano pepper
40 g
Onion chutney
½ sachet(s)
Italian seasoning
75 g
Chopped red onion
2.5 g
Fresh flat leaf parsley
½ piece
Shallot
3 tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Sugar
½ tablespoon
Balsamic vinegar
1.5 tablespoon
Flour
Snijd de sjalot in halve ringen. Snijd de puntpaprika in reepjes. Snijd de verse bladpeterselie fijn.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelblokjes 15 minuten op middelhoog vuur knapperig. Voeg in de laatste 6 - 8 minuten de puntpaprika, de sjalot en 1/4 zakje Italiaanse kruiden per persoon toe aan de aardappelblokjes. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Maak je dit recept voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen om de aardappelblokjes te bakken.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op laag vuur. Bak de gesneden rode ui 10 - 12 minuten. Voeg daarna de uienchutney toe met per persoon 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker. Meng goed en verwarm nog 2 - 3 minuten.
Meng 2 el bloem en 30 ml water per persoon in een diep bord. Meng in een ander diep bord de panko met peper en zout. Snijd de portobello in kwarten. Rol de kwarten portobello door het bloemmengsel. Haal de portobello vervolgens door de panko totdat deze volledig is bedekt.
Tip: Gebruik tijdens het paneren 2 handen: een natte en een droge hand. Gebruik een hand voor het bloemmengsel en gebruik je andere hand om de portobello door de panko te halen.
Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Laat de olie goed heet worden en bak de portobello 4 - 5 minuten per kant, of totdat deze goudbruin kleurt. Bestrooi de portobello's in de laatste minuut met de overige Italiaanse kruiden. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de aardappelblokjes met de groenten over de borden. Leg de portobello's ernaast en serveer met de gekaramelliseerde rode ui. Garneer het gerecht met de verse bladpeterselie.
Tip: Paddenstoelen, waaronder portobello's, zijn rijk aan vitamine B2. Deze vitamine houdt je energie op peil en zit vooral in dierlijke producten. Eet je vaak vegetarisch of veganistisch? Kook dan regelmatig met champignons of andere paddenstoelen om een tekort te voorkomen.