Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli
Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

met aardappelsalade, Aziatische dressing en mayonaise

De sesamkip is krokant van buiten en mals van binnen. Je maakt hem namelijk van kipfilethaasjes - het meest malse en gewilde stukje van de kipfilet.

Allergens:
Gluten
Soy
Sesame
Wheat
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Roodschillige aardappelen

150 g

Broccoli

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

½ teaspoon

Gemalen korianderzaad

5 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

10 g

Sesamzaad

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

10 g

Panko paneermeel

(Contains Gluten, Wheat)

100 g

Kipfilethaasjes

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

Not included in your delivery

¼ teaspoon

Sambal

1 teaspoon

Wittewijnazijn

2 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3683 kJ
Calories880 kcal
Fat51 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate61 g
Sugar5 g
Dietary Fiber12 g
Protein39 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de Roseval aardappelen. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook ze in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Broccoli voorkoken
2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Zorg dat de broccoli net onder water staat in een andere pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en spoel met koud water zodat de broccoli niet verder gaart.

Dressing maken
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Maak in een kom een dressing van het gemalen korianderzaad, de sojasaus, sambal en de wittewijnazijn. Voeg de knoflook en de ui toe en breng op smaak met peper en zout.

Kip paneren
4

Pak 2 diepe borden. Voeg 1 el olijfolie per persoon en een snuf zout toe aan een van de borden. Meng de sesamzaadjes met de panko in het tweede bord. Haal de kip door de olijfolie en daarna door het sesam-pankomengsel.

Bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip 2 minuten per kant, of totdat de kip goudbruin is. Leg de kip op een bakplaat met bakpapier en bak de kip 6 - 8 minuten in de oven. Maak de koekenpan schoon en verwarm opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte broccoli en de helft van de dressing toe en roerbak 3 - 5 minuten.

Serveren
6

Meng de overige dressing en de mayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelsalade en de broccoli over de borden. Serveer met de gepaneerde sesamkip.