De sesamkip is krokant van buiten en mals van binnen. Je maakt hem namelijk van kipfilethaasjes - het meest malse en gewilde stukje van de kipfilet.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Roodschillige aardappelen
150 g
Broccoli
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Ui
½ teaspoon
Gemalen korianderzaad
5 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
10 g
Sesamzaad
(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)
10 g
Panko paneermeel
(Contains Gluten, Wheat)
100 g
Kipfilethaasjes
25 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
¼ teaspoon
Sambal
1 teaspoon
Wittewijnazijn
2 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de Roseval aardappelen. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook ze in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Zorg dat de broccoli net onder water staat in een andere pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en spoel met koud water zodat de broccoli niet verder gaart.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Maak in een kom een dressing van het gemalen korianderzaad, de sojasaus, sambal en de wittewijnazijn. Voeg de knoflook en de ui toe en breng op smaak met peper en zout.
Pak 2 diepe borden. Voeg 1 el olijfolie per persoon en een snuf zout toe aan een van de borden. Meng de sesamzaadjes met de panko in het tweede bord. Haal de kip door de olijfolie en daarna door het sesam-pankomengsel.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip 2 minuten per kant, of totdat de kip goudbruin is. Leg de kip op een bakplaat met bakpapier en bak de kip 6 - 8 minuten in de oven. Maak de koekenpan schoon en verwarm opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte broccoli en de helft van de dressing toe en roerbak 3 - 5 minuten.
Meng de overige dressing en de mayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelsalade en de broccoli over de borden. Serveer met de gepaneerde sesamkip.