Gepaneerde witte kaas met rozemarijn
Gepaneerde witte kaas met rozemarijn

Gepaneerde witte kaas met rozemarijn

met uienchutney, krieltjes en paprikasalade

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje aan de witte kaas.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

200 g

Baby potatoes

1 piece

Romano pepper

½ sachet(s)

Dried rosemary

½ piece

Garlic

½ piece

Tomato

40 g

Onion chutney

½ piece

Onion

30 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1.5 tablespoon

Olive oil

30 milliliters

Water

25 g

Flour

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4120 kJ
Calories985 kcal
Fat54.6 g
Saturated Fat24.9 g
Carbohydrate93.7 g
Sugar30.2 g
Dietary Fiber12.9 g
Protein30.1 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Pan with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Was de krieltjes, halveer en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook de krieltjes in 15 - 17 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Verhit 1/2 roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur (zie Tip). Bak de ui 6 - 8 minuten. 
  • Voeg de pikante uienchutney toe en meng goed. Verwarm de chutney 2 - 3 minuten.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 1/4 el roomboter per persoon om de ui in te bakken.

Salade maken
2
  • Snijd de puntpaprika in reepjes en de tomaat in blokjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el honing en 1/2 el extra vierge olijfolie.
  • Voeg de puntpaprika, tomaat en sla toe aan de saladekom en meng goed.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Rode puntpaprika zit bomvol vitamine C. Wist je dat dit de opname van ijzer stimuleert?

Witte kaas paneren
3
  • Meng in een diep bord per persoon: 25 g bloem met 30 ml water tot een glad beslag. Meng in een ander diep bord 1/2 tl rozemarijn per persoon met de panko.
  • Dep de witte kaas droog met keukenpapier. Haal de witte kaas door het beslag van bloem en water en vervolgens door de panko.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de witte kaas 2 - 3 minuten per kant, of tot hij goudbruin kleurt. Haal uit de pan en houd apart.
Serveren
4
  • Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de gekookte krieltjes en 1 tl rozemarijn per persoon toe en bak 3 minuten.
  • Leg de salade op het bord met de krieltjes ernaast.
  • Serveer de gebakken witte kaas op de salade.
  • Schep de uienchutney op de witte kaas.