Wist je dat de onderkant van prei het lekkerste smaakt? Haal het kontje eraf en snijd de rest in ringen. Haal de buitenste bladeren en het bovenste stukje eraf. Dit is namelijk een stuk taaier en bevat niet veel smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Egg
(Contains Egg)
½ piece
Fennel
½ piece
Leek
½ sachet(s)
Green curry spices
90 milliliters
Coconut milk
50 g
Spinach
2 piece
Pita bread
(Contains Wheat)
½ piece
Garlic
¼ piece
Lime
1 teaspoon
Fresh ginger
¼ piece
Red chili pepper
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
50 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de prei in halve ringen. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.
Tip: Je verwarmt de oven voor om de pitabroodjes af te bakken. Je kunt er ook voor kiezen de pitabroodjes te verwarmen in een toaster of bak 1 - 2 minuten per kant in de koekenpan.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook, gember en rode peper 1 minuut (zie Tip). Voeg de groene currykruiden toe en bak nog 1 minuut.
Tip: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.
Voeg de prei en venkel toe en bak nog 3 - 5 minuten. Bereid ondertussen de bouillon. Voeg de kokosmelk en 50 ml bouillon per persoon toe, kook de saus, onafgedekt, 3 - 4 minuten. Voeg de spinazie toe en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Dek de pan af en laat de eieren in 8 – 10 minuten stollen op middelhoog vuur (zie Tip). Haal, als het geheel te nat blijft, halverwege het deksel van de pan zodat overtollig vocht kan verdampen.
Tip: De eieren zijn gaar als het eiwit wit begint te kleuren, maar de eidooiers nog zacht zijn. Als je meer van harde dooiers houdt, kun je de eieren langer garen.
Bak ondertussen het pitabrood 6 - 8 minuten in de oven. Snijd de limoen in partjes. Verkruimel de witte kaas boven een kleine kom.
Verdeel de groente curry en eieren over de borden en garneer met de witte kaas. Serveer met het pitabrood en knijp 1 limoenpartje per persoon uit over de groente curry.
Weetje: Wist je dat 100 gram prei je meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.