Gepocheerd ei in kruidige groentencurry
Gepocheerd ei in kruidige groentencurry

Gepocheerd ei in kruidige groentencurry

met pita, spinazie en venkel

Wist je dat de oude Grieken en Romeinen venkel beschouwden als een symbool van overwinning en succes? Ze waardeerden niet alleen de smaak, maar geloofden ook dat venkel kracht en wijsheid bracht!

Tags:
Veggie
Allergens:
Egg
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

5 g

Ginger paste

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Fennel

2 piece

Egg

(Contains Egg)

90 milliliters

Coconut milk

100 g

Spinach

(May be present Celery)

2 piece

Pita bread

(Contains Wheat)

¼ piece

Lime

½ sachet(s)

Yellow curry spices

25 g

Feta

(Contains Milk)

½ piece

Onion

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3190 kJ
Calories762 kcal
Fat41.3 g
Saturated Fat22.2 g
Carbohydrate59.6 g
Sugar7.7 g
Dietary Fiber9.3 g
Protein33.2 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn. Snipper de ui. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.

Tip: Je verwarmt de oven voor om de pitabroodjes af te bakken. Je kunt er ook voor kiezen de pitabroodjes te verwarmen in een toaster of bak 1 - 2 minuten per kant in de koekenpan. 

Smaakmakers bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook, gemberpuree en rode peper 1 minuut (zie Tip). Voeg de currykruiden toe en bak nog 1 minuut. 

Tip: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Curry maken
3

Voeg de ui en venkel toe en bak nog 3 - 5 minuten. Bereid ondertussen de bouillon. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe. Kook de saus 3 - 4 minuten zonder deksel. Voeg de spinazie toe en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout.

Eieren garen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Dek de pan af en laat de eieren in 8 - 10 minuten stollen op middelhoog vuur (zie Tip). Haal, als het geheel te nat blijft, halverwege het deksel van de pan zodat overtollig vocht kan verdampen.

Tip: De eieren zijn gaar als het eiwit wit begint te kleuren, maar de eidooiers nog zacht zijn. Als je meer van harde dooiers houdt, kun je de eieren langer garen.

Pita bakken
5

Bak ondertussen het pitabrood 6 - 8 minuten in de oven. Snijd de limoen in partjes. Verkruimel de feta boven een kleine kom.

Serveren
6

Verdeel de groentencurry en eieren over de borden en garneer met de feta. Serveer met het pitabrood en knijp 1 limoenpartje per persoon uit over de groentencurry.

Weetje: Spinazie is rijk aan ijzer, wat bijdraagt aan een energiek gevoel. Eet je geen vlees? Let er dan op dat je wel voldoende ijzer binnenkrijgt door bijvoorbeeld spinazie te eten of andere groene groenten, peulvruchten, noten, zaden of tofu.