Gepofte aardappel met spek, zure room en cheddar
Gepofte aardappel met spek, zure room en cheddar

Gepofte aardappel met spek, zure room en cheddar

en ingemaakte rode puntpaprika

.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Baking potato

1 piece

Romano pepper

50 g

Bacon lardons

1 piece

Little gem

1 piece

Tomato

2.5 g

Fresh chives

25 g

Grated cheddar

50 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

2.5 tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Sugar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories744 kcal
Energy (kJ)3113 kJ
Fat42 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate62 g
Sugar20 g
Dietary Fiber3.6 g
Protein24 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Pan with Lid
Saucepan
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Bowl
Oven Dish

Cooking Steps

Aardappelen poffen
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en halveer ze. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de aardappelen met schil, afgedekt, in 15 minuten halfgaar. Haal uit de pan en prik met een vork een paar gaatjes in de aardappelen. Leg twee helften op een vel aluminiumfolie, bestrooi met zout en leg op iedere helft 1/4 el roomboter. Vouw goed dicht en bak 20 – 25 minuten in de oven.

Tip: Krijg je kleinere pofaardappelen, dan kun je ze ook in hun geheel koken, het halveren is alleen om de garing te versnellen.

Inmaken
2

Snijd de rode puntpaprika's in dunne ringen. Verhit in een steelpan op middelhoog vuur met per persoon: 2 el witte balsamicoazijn, 2 el water, 1/2 el suiker en een goede snuf zout. Breng aan de kook en verlaag het vuur wanneer het mengsel kookt. Voeg de puntpaprika's toe en laat 20 minuten staan op laag vuur, of tot je bij stap 6 bent.

Spek bakken
3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de little gem klein. Snijd de tomaat in partjes en snijd de bieslook fijn.

Salade maken
4

Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng vlak voor serveren de little gem, tomaat en helft van de bieslook door deze vinaigrette.

Aardappel vullen
5

Meng in een kom: 3/4 van de cheddar, de zure room, de overige bieslook, peper en zout. Schep met een lepel wat van de binnenkant uit de halve aardappelen en prak dit door het kaasmengsel. Schep dit mengsel vervolgens terug in de uitgeholde aardappel. Leg de gevulde aardappelen in een ovenschaal, verdeel de rest van de cheddar eroverheen en bak nog 4 - 6 minuten in de oven of totdat ze mooi goudbruin zijn.

Tip: Heeft jouw oven een grillstand? Zet die dan aan om de aardappels te gratineren.

Serveren
6

Leg de gevulde aardappel op een bord. Garneer met de spekblokjes en serveer de ingemaakte puntpaprika en salade erbij.