Het kleine broertje van romaine is little gem. De iets zoetere smaak en stevigere bite passen perfect bij dit gerecht!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
½ piece
Romano pepper
50 g
Bacon lardons
1 piece
Little gem
2.5 g
Fresh chives
(May be present Celery)
25 g
Grated mature cheese
(Contains Milk)
25 g
Organic sour cream
(Contains Milk)
½ piece
Onion
½ piece
[Persian] cucumber
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Sugar
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
2.5 tablespoon
White balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes (zie Tip). Scheur 1 vel aluminiumfolie per persoon af van 30 bij 30 cm. Leg de aardappelblokjes erop en meng met de roomboter, peper en zout. Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat en bak 30 - 35 minuten in de oven.
Tip: Je snijdt de aardappelen zodat ze sneller gaar zijn.
Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Verhit per persoon: 2 el witte balsamicoazijn, 2 el water, 1/2 el suiker en een flinke snuf zout in een steelpan op middelhoog vuur. Breng aan de kook en verlaag daarna het vuur. Voeg de puntpaprika toe en laat 20 minuten staan op laag vuur, of tot je bij stap 6 bent.
Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Snijd de ui in halve ringen. Bak de spekreepjes en ui in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de little gem klein. Snijd de komkommer in halve maantjes en snijd de bieslook fijn.
Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng vlak voor serveren de little gem, komkommer en de helft van de bieslook door deze vinaigrette.
Meng in een kom 3/4 van de geraspte kaas, de zure room, de overige bieslook, peper en zout. Open de gepofte-aardappelpakketjes en verdeel het zure-roommengsel erover. Leg de gevulde aardappelpakketjes op de bakplaat, verdeel de overige geraspte kaas eroverheen en bak nog 4 - 6 minuten in de oven, of tot ze mooi goudbruin zijn (zie Tip).
Tip: Heeft jouw oven een grillstand? Zet die dan aan om de aardappelen te gratineren.
Leg de aardappelblokjes op een bord. Garneer met de spekreepjes en gebakken ui en serveer met de ingemaakte puntpaprika en de salade.