Gepofte zoete aardappel met frisse tonijnsalade
Gepofte zoete aardappel met frisse tonijnsalade

Gepofte zoete aardappel met frisse tonijnsalade

met een komkommer-koolsla met munt en pecannoten

De vissers van Fish Tales vangen hun tonijn zodat de oceaan zo min mogelijk wordt belast - één voor één met hengel en lijn.

Tags:
Calorie Smart
Family
Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Sweet potato

1 can

Tuna packed in olive oil

(Contains Fish)

½ piece

Apple

5 g

Fresh mint & chives

1 piece

Red onion

50 g

Rainbow slaw mix

50 g

Organic sour cream

10 g

Pecans

½ piece

[Persian] cucumber

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories681 kcal
Energy (kJ)2849 kJ
Fat34 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate69 g
Sugar31 g
Dietary Fiber10.6 g
Protein19 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet
Aluminum Foil
Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Scheur per persoon één vel aluminiumfolie af van 30 bij 30 cm. Leg de zoete-aardappelblokjes erop en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat en bak 25 - 35 minuten in de oven.

Tip: Controleer na 20 minuten of de zoete aardappel al gaar is door met een vork in een van de blokjes te prikken. Pas eventueel de baktijd hierop aan.

Tonijnsalade voorbereiden
2

Laat de tonijn uitlekken. Snijd de appel in kleine blokjes en snijd of knip de bieslook fijn. Snipper de sjalot.

Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Tonijnsalade maken
3

Meng in een kom per persoon: 1/2 tl mosterd met 1/2 tl honing. Voeg vervolgens de sjalot, de zure room, de tonijn, de appel en 2/3 van de bieslook toe. Voeg peper en zout toe naar smaak en zet opzij.

Tip: Wist je dat tonijn in olijfolie niet alleen lekker is maar ook gezondheidsvoordelen heeft? In olijfolie zitten namelijk enkelvoudige onverzadigde vetzuren en vitamine E. Dat helpt bij het verlagen van je cholesterol en het versterken van je weerstand.

Salade maken
4

Snijd de komkommer in blokjes. Hak de pecannoten grof. Snijd de muntblaadjes in reepjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Voeg de komkommer, pecannoten, munt en de kool-wortelmix toe aan de saladekom. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Zoete aardappel afmaken
5

Haal de pakketjes met zoete aardappel uit de oven wanneer ze gaar zijn. Maak de pakketjes open en verdeel de tonijnsalade over de zoete aardappel.

Tip: Pas op: uit de pakketjes kan stoom komen! Laat deze eerst ontsnappen voordat je de tonijn erop schept.

Serveren
6

Leg op ieder bord een pakketje met gepofte zoete aardappel en tonijnsalade. Strooi er de rest van de bieslook overheen. Serveer de komkommer-koolsla erbij.