De vissers van Fish Tales vangen hun tonijn zodat de oceaan zo min mogelijk wordt belast - één voor één met hengel en lijn.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Sweet potato
1 can
Tuna packed in olive oil
(Contains Fish)
½ piece
Apple
5 g
Fresh mint & chives
1 piece
Red onion
50 g
Rainbow slaw mix
50 g
Organic sour cream
10 g
Pecans
½ piece
[Persian] cucumber
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Olive oil
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ teaspoon
Mustard
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Scheur per persoon één vel aluminiumfolie af van 30 bij 30 cm. Leg de zoete-aardappelblokjes erop en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat en bak 25 - 35 minuten in de oven.
Tip: Controleer na 20 minuten of de zoete aardappel al gaar is door met een vork in een van de blokjes te prikken. Pas eventueel de baktijd hierop aan.
Laat de tonijn uitlekken. Snijd de appel in kleine blokjes en snijd of knip de bieslook fijn. Snipper de sjalot.
Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.
Meng in een kom per persoon: 1/2 tl mosterd met 1/2 tl honing. Voeg vervolgens de sjalot, de zure room, de tonijn, de appel en 2/3 van de bieslook toe. Voeg peper en zout toe naar smaak en zet opzij.
Tip: Wist je dat tonijn in olijfolie niet alleen lekker is maar ook gezondheidsvoordelen heeft? In olijfolie zitten namelijk enkelvoudige onverzadigde vetzuren en vitamine E. Dat helpt bij het verlagen van je cholesterol en het versterken van je weerstand.
Snijd de komkommer in blokjes. Hak de pecannoten grof. Snijd de muntblaadjes in reepjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Voeg de komkommer, pecannoten, munt en de kool-wortelmix toe aan de saladekom. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Haal de pakketjes met zoete aardappel uit de oven wanneer ze gaar zijn. Maak de pakketjes open en verdeel de tonijnsalade over de zoete aardappel.
Tip: Pas op: uit de pakketjes kan stoom komen! Laat deze eerst ontsnappen voordat je de tonijn erop schept.
Leg op ieder bord een pakketje met gepofte zoete aardappel en tonijnsalade. Strooi er de rest van de bieslook overheen. Serveer de komkommer-koolsla erbij.