Gerookte-paprikarisotto met gegratineerde geitenkaas
Gerookte-paprikarisotto met gegratineerde geitenkaas

Gerookte-paprikarisotto met gegratineerde geitenkaas

met honing, walnootstukjes en tomaat-basilicumsalsa

Een dubbel voordeel van puntpaprika's: ze hebben niet alleen een zoete smaak, maar ze hebben ook een dunne schil die makkelijk te verwijderen is!

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Risotto rice

1 piece

Romano pepper

25 g

Grated Pecorino DOP

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

25 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

10 g

Chopped walnuts

1 piece

Tomato

½ tablespoon

Honey

0.36 teaspoon

Smoked paprika

5 g

Fresh basil

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

300 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories851 kcal
Energy (kJ)3560 kJ
Fat47 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate84 g
Sugar21 g
Dietary Fiber4.8 g
Protein20 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
High-Sided Bowl
Stick Blender
Small Bowl

Cooking Steps

Paprika grillen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd in grove stukken. Leg de rode puntpaprika's en 1/2 teentje knoflook per persoon op een bakplaat met bakpapier. Meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng ruim op smaak met zout. Bak de paprika's 10 – 15 minuten in de oven, of totdat ze donker beginnen te worden. Schep halverwege om.

Snijden
2

Snijd de tomaat in blokjes. Snipper de ui en pers de overige knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 200 ml bouillon per persoon en vul aan met 100 ml kokend water of maak gebruik van natriumarme bouillon.

Risotto maken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel. Fruit de knoflook en de ui 1 - 2 minuten op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft van binnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten.

Paprika pureren
4

Haal de gegrilde knoflook uit z'n schil. Voeg ondertussen de gegrilde paprika en knoflook toe aan een hoge kom. Voeg hier per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 mespuntje gerookt paprikapoeder en de pecorino aan toe. Mix met een staafmixer tot een dikke egale pasta. Voeg toe aan de risotto en meng goed door elkaar. Laat het geheel eventueel inkoken, mocht de risotto te waterig zijn.

Tip: Let op: de gerookte paprikapoeder kan snel overheersend zijn. Dus beter naar smaak toe voegen dan meteen te veel.

Geitenkaas bakken
5

Snijd de geitenkaas in plakken. Leg de plakken geitenkaas op de dezelfde bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de honing en de walnootstukjes over de geitenkaas. Bak 5 – 10 minuten in de oven tot de geitenkaas gegratineerd is. Pluk de blaadjes van het basilicum en snijd grof. Meng de tomaatblokjes met de helft van het basilicum in een kom. Voeg 1/2 el extra vierge olijfolie toe en breng flink op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de risotto over diepe borden en leg de gegratineerde geitenkaas met walnootstukjes erbovenop. Garneer met het overige basilicum. Serveer met de frisse tomaat-basilicumsalsa.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!