Geroosterde bloemkool met granaatappel en hummus
Geroosterde bloemkool met granaatappel en hummus

Geroosterde bloemkool met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruidenmix

Heb je granaatappelpitjes over? Strooi ze over je avocadotoast. De combinatie met avocado is lekker en bovendien een lust voor het oog.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Plant-based
Allergens:
Sulphites
Sesame
Mustard
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

40 g

Hummus

(Contains Sulphites, Sesame, Mustard)

40 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

150 g

Sweet potato

250 g

Cauliflower

¼ piece

Pomegranate

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

175 milliliters

Water

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2718 kJ
Calories650 kcal
Fat27.9 g
Saturated Fat4.3 g
Carbohydrate72.3 g
Sugar14.1 g
Dietary Fiber18.7 g
Protein14 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Was of schil de zoete aardappel en snijd in halve plakken van maximaal 1 cm dik. 
  • Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. 
  • Meng in een kom de zoete aardappel en bloemkool met 1 el olijfolie per persoon, de Midden-Oosterse kruiden, peper en zout. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en bak 18 - 20 minuten in de oven.
Granaatappel bereiden
2
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de bulgur in 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. 
  • Rol de granaatappel al duwend over het aanrecht zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
Kruidenolie maken
3
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kleine kom de helft van de verse kruiden met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een andere kleine kom de hummus met 1/2 el water per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de bulgur over de borden.
  • Schep de zoete aardappel en de bloemkool over de bulgur. 
  • Besprenkel met de hummusdressing.
  • Garneer met de kruidenolie, de granaatappelpitjes en de overige verse kruiden.

Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.