Geroosterde bloemkool in groene currysaus
Geroosterde bloemkool in groene currysaus

Geroosterde bloemkool in groene currysaus

met zilvervliesrijst, spinazie en Thais basilicum

Basilicum heb je in verschillende soorten en maten: rood, citroen- en, zoals in dit recept, Thais basilicum. Deze variant heeft een anijsachtig aroma en geeft een authentiek Aziatische smaak aan je gerecht.

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

165 g

Cauliflower

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

¼ piece

Lime

1 piece

Fresh lemongrass

5 g

Thai basil

70 g

Brown rice

10 g

Chopped cashews

½ sachet(s)

Green curry spices

90 milliliters

Coconut milk

50 g

Spinach

Not included in your delivery

½ tablespoon

Flour

¼ tablespoon

Sunflower oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories635 kcal
Energy (kJ)2655 kJ
Fat30 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate72 g
Sugar6 g
Dietary Fiber6.2 g
Protein12 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Wok or sautépan
Wok or sautépan

Cooking Steps

Bloemkool roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Meng de bloemkool in een kom met de olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 30 minuten in de oven, of tot de bloemkool goudbruin en krokant is geworden. Schep halverwege om.

Tip: Dit gerecht bevat ruim 250 gram groente per portie. Mede door de bloemkool zorgt dat voor veel voedingsvezels en een goede calcium- en vitamine C-boost!

Voorbereiden
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de limoen in parten. Kneus het citroengras door deze op 3 plaatsen te breken. Scheur het Thaise basilicum klein.

Rijst koken
3

Kook de rijst, afgedekt, in 20 – 25 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de cashewstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Smaakmakers fruiten
4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg de groene currykruiden en 1/2 el bloem per persoon toe en bak 1 minuut mee.

Curry afmaken
5

Voeg vervolgens de kokosmelk, citroengras en 50 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng het geheel aan de kook en laat 5 - 8 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg de laatste 3 minuten de spinazie en de helft van het Thaise basilicum toe.

Tip: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen: knip het pakje open, roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de pan met currykruiden.

Serveren
6

Haal het citroengras uit de curry en breng de curry op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst en de geroosterde bloemkool over diepe borden. Schep de currysaus over de bloemkool. Garneer met de cashewstukjes en de rest van het Thaise basilicum. Serveer met een partje limoen.