Basilicum heb je in verschillende soorten: rood, citroen en Thais. Thais basilicum heeft een anijsachtig aroma en geeft je gerecht een authentiek Aziatische smaak.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Bloemkool
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Sjalot
¼ unit
Limoen
1 stem(s)
Vers citroengras
5 g
Thais basilicum
70 g
Bruine snelkookrijst
10 g
Cashewstukjes
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
½ sachet(s)
Groene currykruiden
90 milliliters
Kokosmelk
50 g
Spinazie
(May be present Celery)
¼ tablespoon
Olijfolie
¼ tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Bloem
1 teaspoon
Suiker
¼ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Meng de bloemkool in een kom met de olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 30 minuten in de oven, of tot de bloemkool goudbruin en krokant is geworden. Schep halverwege om.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de limoen in parten. Kneus het citroengras door deze op 3 plaatsen te breken. Scheur het Thaise basilicum klein.
Kook de rijst, afgedekt, in 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de cashewstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en sjalot 2 minuten. Voeg de groene currykruiden en 1/2 el bloem per persoon toe en bak 1 minuut mee.
Voeg vervolgens de kokosmelk, citroengras en per persoon: 50 ml water en 1 tl suiker toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng het geheel aan de kook en laat 5 - 8 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg de laatste 3 minuten de spinazie en de helft van het Thaise basilicum toe.
Haal het citroengras uit de curry en breng de curry op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst en de geroosterde bloemkool over diepe borden. Schep de currysaus over de bloemkool. Garneer met de cashewstukjes en de rest van het Thaise basilicum. Serveer met een partje limoen.